Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht regio Utrecht

Datum nieuwsfeit: 24-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.20 uur
Verkeersongeval letsel

AMERSFOORT Een 63-jarige fietster uit Leusden reed maandagmiddag over het fietspad van de Arnhemseweg in de richting van de Rijksweg A28.

Ter hoogte van de Diamantweg verleende een 50-jarioge automobilist uit Amersfoort de vrouw geen voorrang waardoor een aanrijding ontstond. De vrouw werd geschept en vloog zowel met haar fiets als hoofd door de voorruit van de auto.

Het slachtoffer werd met hoofd, knie en mond letsel overgebracht naar het Lichtenberg ziekenhuis in Amersfoort. De 50-jarige bestuurder bleef ongedeerd.

Controle wordt achtervolging

AMERSFOORT In de nacht van maandag op dinsdag surveilleerde de politie ter hoogte van de oprit Leusden zuid. Omstreeks half één reden de agenten achter een auto die plotseling met hoge snelheid de A28 op reed in de richting van Zwolle.

De agenten vertrouwden het niet en zette de achtervolging in. Op de Rijksweg liep de snelheid op tot 150 km/u. Meerdere malen werd een stopteken gegeven waaraan niet voldaan werd. De verdachten namen de afslag Nijkerk en vervolgde hun weg richting Putten. In Putten werd met 140 km/u een woonwijk ingereden.

De agenten namen vanwege de verkeersveiligheid enige afstand waardoor het verdachte voertuig even uit het oog verloren werd. Plotseling stond de auto midden op de weg met de lichten nog aan en de portieren open. De agenten zagen nog net één verdachte wegrennen en in de bosjes springen.

De 25-jarige verdachte uit Utrecht werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De twee andere inzittenden konden niet worden achterhaald. Uit onderzoek bleek dat de auto was doorverbonden en in de zelfde nacht was gestolen. In het voertuig lagen diverse inbrekers werktuigen. De politie is nog op zoek naar de twee andere verdachten.

Snelheidscontrole

AMERSFOORT De politie heeft maandagmorgen op de Utrechtseweg een snelheidscontrole uitgevoerd. Tussen half tien en kwart over twaalf werden 1689 voertuigen gecontroleerd.

In totaal kregen tien bestuurders een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/u.

Katten in de auto

AMERSFOORT Door een getuige werd maandagmiddag gebeld naar het bureau met de melding dat er al een week lang twee katten in een geparkeerde auto aan de Havikhorst zaten. Ter plaatse trof de politie in een auto twee katten aan. In de auto stond voer, water en zelfs een kattenbak.

Op het moment dat de agenten de controle uitvoerde kwamen twee mensen uit de flat lopen en begonnen tegen de agenten te schreeuwen. De mensen bleken onder invloed van drank te zijn. Zij verklaarde de eigenaren van de katten te zijn en deze niet in huis te willen hebben.

In overleg met de Dierenbescherming en de dieren inspectiedienst zal worden gekeken wat er met de katten gaat gebeuren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie