Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Drenthe

Datum nieuwsfeit: 24-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Persberichten van dinsdagmorgen
10:05 dinsdag 24 april 2001

Roel Hallink, 0528-295033


* Verkeersongeval met letsel

EMMEN Donderdagmiddag is op de Mantingerbrink een 65-jarige vrouw aangereden. Ten hoogte van de basisschool de Barg fietste een vrouw met een kleine jongen. Doordat de jongen slingerde, kwam hij met zijn fiets tegen de inhalende vrouw. Deze kwam hierdoor ten val. De vrouw en de jongen zijn gestopt. De vrouw deelde toen mee dat ze naar huis moest, omdat er nog een kind op haar stond te wachten en is vervolgens met de jongen weer door gefietst. Het slachtoffer lag nog op de grond en kon niet meer in de benen komen. Door omstanders is er een ambulance gebeld en is de vrouw vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek dat de vrouw een gescheurde knieband had en dat ze haar enkel op twee plaatsen had gebroken.
De politie van Emmen is op zoek naar getuigen van dit voorval, alsmede naar de identiteit van de vrouw die doorgefietst is.

RODERESCH Gistermiddag is er op de Norgerweg een 64-jarige inwoner van Opende aangereden. De fietser fietste over de Norgerweg in de richting van Norg. Net voor de kruising Norgerweg met de Hoofdweg wilde een automobilist de fietser inhalen. Deze reed in dezelfde richting als de fietser. Bij het inhalen, werd de fietser geschept door de auto. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. De fietser werd per ambulance over gebracht naar het AZG te Groningen. Letsel van de fietser is niet bekend.

EMMEN Gistermiddag is op de kruising Emmerweg met de Vegterswijk een 12-jarige jongen aangereden. De jongen fietste in de richting van Emmen en wilde op de kruising de Emmerweg oversteken. Hij zag vanuit de richting Emmen een vrachtauto aankomen en wilde hier nog voor langs. Dat lukte, maar uit de richting Emmer-Compas kwam ook nog een auto aanrijden. Een aanrijding was niet meer te voorkomen. De jongen werd vol geraakt en kwam op het voorraam terecht. Hij is per ambulance vervoerd naar het Scheperziekenhuis. Hier bleek dat hij enkele schaafwonden en kneuzingen had.

BEILEN Gisteren, tegen de avond, heeft er op Smalbroek een ongeval plaatsgevonden tussen een auto en tractor. Bij het inhalen van de tractor, botste de auto tegen de linker achterzijde van de tractor. De juiste toedracht is niet duidelijk.
De bestuurder van de auto is met rugletsel over gebracht naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen.


* Rijden onder invloed

GASSELTE Gisteravond is tijdens een alcoholcontrole op de I.R. van Veelenweg een 51-jarige inwoner van Groningen aangehouden, nadat hij door was gereden na het negeren van een stopteken. De auto werd door enkele agenten achtervolgd. De verdachte reed op het Kostvlies het erf van een boerderij op. Hier werd hij aangehouden. De verdachte is meegenomen naar het bureau en ook zijn auto is in beslag genomen. Op het bureau blies hij 355 µgl (ongeveer 0.85 promille). Het bleek dat de verdachte nog een ontzegging van de rijbevoegdheid had. In de loop van de avond is de verdachte weer vertrokken.


* Diefstal uit auto

ASSEN Uit de auto van een 20-jarige man uit Uithuizermeeden, die geparkeerd stond aan de TT Tunnelweg, is gisteren een autoradio met cd-speler gestolen. De daders waren binnen gekomen door de zijruit aan de bestuurderskant open te breken.

ASSEN Gistermiddag is de auto van een 32-jarige inwoner van Doezum open gebroken. De auto stond geparkeerd op de parkeerplaats bij Van der Valk aan de Balkenweg. Het raam van het rechter voorportier was vernield. Uit de auto wordt een radardetector vermist.


* Diefstal uit woning

MEPPEL Gisteravond is er ingebroken in een flat aan de van Ewijcksingel. De daders zijn binnen gekomen door op het balkon van de flat te klimmen, waar ze vervolgens het slot van de huiskamerdeur open hebben gebroken. Een kast in de slaapkamer is doorzocht. Hieruit worden een paar honderd marken, enkele gouden kettingen, een paar gouden armbanden en enkele gouden damesringen vermist. Op het moment dat de bewoonster thuis kwam, hoorde ze iemand in huis. Toen ze de lichten aandeed zag ze een man wegsprinten. Deze verdween via de huiskamerdeur over het balkon, waar hij naar beneden sprong en verdween.
De totale schade is niet bekend.


* Vechtpartij in woning

SCHOONOORD Afgelopen nacht zijn een 34-en een 37-jarige man uit Assen gewond geraakt bij een vechtpartij in een woning aan de Hazekampstraat. Volgens de bewoners waren deze mannen binnen gedrongen en aan het vechten geslagen. Beide indringers raakten gewond aan het hoofd en zijn over gebracht naar het ziekenhuis in Assen. Het is nog niet duidelijk waarom beide Assenaren in deze woning zijn binnen gedrongen. Onderzoek zal worden voortgezet.


* Inbraak in clubgebouw

EMMEN Gisteravond is er ingebroken in een scoutinggebouw aan de Dennenlaan. De haak aan de binnenzijde van de deur bleek geheel kapot getrokken te zijn. Het deurslot was niet geforceerd, maar heeft mogelijk niet op het nachtslot gezeten. Een kast bleek open gebroken te zijn. Er leek niets verdwenen te zijn. Buiten het gebouw werden twee volle grijze gasflessen aangetroffen. De schade bedraagt rond de f 200,-.


* Diefstal uit winkel

EMMEN Een 23-jarige inwoner van Meppen werd gistermiddag op heterdaad betrapt bij het stelen van een stel schoenen in een winkel aan de Hoofdstraat. Hij had de schoenen onder zijn kleren gestopt en wilde zonder te betalen de winkel uit lopen. De verdachte wilde er vandoor gaan, maar kon door de aangever in de kraag gegrepen worden. Hij is met een dagvaarding heengezonden.


* Geweld zonder wapen

EMMEN Gisteravond heeft een 36-jarige man op de Boermarkeweg een 54-jarige huisarts uit Emmen mishandeld. De man kwam met klachten bij de Centrale Huisartsen Post. Daar werd hij onderzocht door een arts in de behandelkamer. De man was het niet eens met de behandeling van de arts en gaf de huisarts een klap in het gezicht. De arts liep een kneuzing van zijn wang op.


* Brand materiaal

KLAZIENAVEEN Gisteravond woedde er een schuurbrand achter een leegstaande woning aan de Vangstraat. Het duivenhok achter de woning bleek volledig in de brand te staan. Brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen en kon voorkomen dat het hok volledig in de vlammen op ging. De oorzaak van de brand is niet bekend.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie