Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EC stelt discriminatie van werknemers op taal aan de orde

Datum nieuwsfeit: 24-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING

Commissie wijst op discriminatoir karakter van moedertaalcriterium bij aanwervingen

BRUSSEL. (24/04) - Het moedertaalcriterium kan worden beschouwd als discriminatoir en onverenigbaar met de regelgeving inzake vrij verkeer van werknemers. Dat heeft commissaris Anna Diamantoulou geantwoord op een vraag van europarlementslid Bart Staes (VU&ID) over vacatures van niet-gouvernementele organisaties, bedrijven en Europese instellingen met English mother tongue als voorwaarde.

Eerder had ook federaal minister Laurette Onkelinx erkent dat het beginsel van non-discriminatie en het vrij verkeer van werknemers met voeten wordt getreden door vacatures te plaatsen voor native English-speaker. In de weekbladen European Voice en The Bulletin ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie