Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Baltimore en Oracle realiseren verbeterde beveiliging

Datum nieuwsfeit: 24-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Baltimore Technologies en Oracle realiseren verbeterde beveiliging voor bedrijven-portals

Baltimore Technologies maakt bekend dat UniCERT nu ook draait op de Oracle9i Application Server

Amsterdam, 24 April 2001 - Baltimore Technologies (Nasdaq:BALT; Londen:BLM), wereldwijd toonaangevend op het gebied van e-security, heeft vandaag bekendgemaakt dat het een succesvolle integratie heeft weten te realiseren tussen de Oracle (Nasdaq:ORCL) Internet Directory, die deel uit maakt van de Oracle9i Application server (Oracle9i AS), en Baltimore UniCERT's Advanced Publishing Module (APM). Als gevolg hiervan is het opgenomen in het Oracle9i AS Partner initiatief van het Oracle Partner Program (OPP).

"Baltimore Technologies vormt een belangrijke nieuwe schakel in onze voortdurend groeiende groep van Oracle9i Application Server partners," zegt Thomas Kurian, Vice President bij Oracle. "De integratie van de security services van Baltimore en de Oracle Internet Directory zorgt voor een verdere verbetering van de beveiligingsvoorzieningen die reeds aanwezig zijn op de Oracle9i Application Server - onze klanten kunnen nu nóg geruster zijn als het gaat om de veiligheid van hun e-business applicaties die draaien op de Oracle9i AS."

"De inspanningen die Baltimore zich heeft getroost om tot een integratie te komen met Oracle9i AS zijn van belang voor alle klanten die veilige bedrijven-portals moeten creëren," zegt Gavan Egan, Director of Global Alliances bij Baltimore Technologies. "De IT-systeemveiligheid is in principe altijd in het geding wanneer er wordt uitgebreid met ongelijksoortige software. Oracle en Baltimore werken samen om andere bedrijven met de implementatie van een stabiel e-business platform te helpen. Op basis hiervan kunnen bedrijven hun business op het Internet op een veilige manier uitbreiden."

Het flexibele, 'policy-driven' ontwerp van Baltimore UniCERT biedt een zeer veilige, modulaire back-end Certificate Authority (CA) die zorgt voor een naadloze integratie met andere softwaresystemen en applicaties. De UniCERT APM kan eenvoudig worden toegevoegd aan een nieuwe of bestaande toepassing van UniCERT en biedt een aantal zeer aantrekkelijke voordelen voor organisaties die gebruik maken van een Public Key Infrastructure en organisaties die dat van plan zijn. Met de APM kunnen klanten uit verschillende directories kiezen, zoals Oracle Internet Directory, en zelf bepalen welke informatie in de directory wordt geplaatst en waar en hoe de informatie wordt gebruikt. Daarnaast kunnen gebruikers certificaten publiceren op configureerbare locaties, waardoor de bestaande directory-structuur zonder wijzigingen behouden kan blijven.

Baltimore UniCERT is het PKI-systeem dat wereldwijd de voorkeur heeft van zowel ondernemingen als commerciële certificaat-instellingen. Het is één van de meest toonaangevende producten ter wereld als het gaat om het afgeven en beheren van digitale certificaten, die dienst doen als "elektronische paspoorten" voor authenticatie-eenheden op het gebied van electronic business. UniCERT's open, op standaards gebaseerde architectuur en het flexibele, schaalbare en 'policy-driven' ontwerp vormen samen een unieke benadering voor de vraag naar hiërarchische, onderling samenwerkende oplossingen voor het hedendaagse bedrijfsleven.

Over Baltimore Technologies
Baltimore Technologies ontwikkelt en verkoopt producten en services op het gebied van beveiliging en stelt bedrijven in staat betrouwbare, veilige systemen te ontwikkelen voor e-business, het Internet en mobile commerce. Haar productaanbod omvat een grote verscheidenheid aan Public Key Infrastructure (PKI) producten en services, beheeroplossingen voor toegang en autorisatie, draadloze e-security, cryptografische toolkits, producten voor content security, beveiligingsapplicaties en cryptografische hardware. De wereldwijde professional services organisatie van Baltimore biedt talrijke supportmogelijkheden op het gebied van consulting, training en implementatie aan klanten over de hele wereld. Baltimore Technologies verkoopt haar oplossingen wereldwijd, zowel rechtstreeks als via het TrustedWorld partner programma. TrustedWorld brengt de beste global integrators, service providers, technologie leveranciers en partners in het verkoopkanaal bij elkaar in de meest toonaangevende alliantie van e-security specialisten ter wereld.

Baltimore Technologies heeft wereldwijd meer dan 1200 medewerkers in dienst en opereert vanuit 38 steden - de belangrijkste kantoren zijn gevestigd in Dublin, Ierland; Londen, Groot-Brittannië; Boston, USA en Sydney, Australië. Baltimore Technologies plc is een open NV die is genoteerd aan de NASDAQ (BALT) en de Beurs van Londen (BLM).

Voor meer informatie en persberichten over Baltimore Technologies kunt u een bezoek brengen aan www.baltimore.com.

Over het Oracle Partner Program
Het Oracle Partner Program is een wereldwijd zakelijk netwerk van meer dan 12.000 bedrijven dat innovatieve e-business oplossingen met Oracle software aanbiedt. Door de partners toegang te bieden tot Oracle's belangrijkste producten, opleidingen, technische services, marketing- en verkoopondersteuning, voorziet het Oracle Partner Program de partners van de middelen die ze nodig hebben om succesvol te kunnen opereren in de moderne Internet-economie. Oracle partners kunnen hun klanten geavanceerde en baanbrekende oplossingen aanbieden die extra waarde krijgen door de positie van Oracle als de meest toonaangevende leverancier van e-business oplossingen ter wereld. Meer informatie kunt u vinden op .

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Gemma Robertson/ Dennis Doodeman
Text 100 B.V.
Tel: 020 530 43 48/ 020 530 43 45
E-mail: (gemmar@text100.nl) / (dennisd@text100.nl)

Evanna Kearins
Baltimore Technologies (EMEA)
Tel: +353 1 8816000
E-mail: (ekearins@baltimore.com)

###

Certain statements that are not historical facts including certain statements made over the course of this document may be forward-looking in nature. Such forward-looking statements involve known and unknown risks, uncertainties and other factors that may cause the actual results, performance and achievements of the Company to be materially different from any future results, performance or achievements implied by such forward-looking statements.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie