Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht regio Utrecht

Datum nieuwsfeit: 24-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-04-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad 10.25 uur
Man wil lege kratten stelen

UTRECHT Een 31- jarige man uit Utrecht heeft gisteravond in een winkel aan de Utrechtse Damstraat geprobeerd om het statiegeld van gestolen frisdrankkratten op te strijken. Winkelpersoneel zag de man het magazijn inlopen. Toen zij hem daarin volgden zagen ze de Utrechter met vier lege kratten staan. Hij zou de bedoeling hebben die vervolgens in te leveren bij het statiegeldautomaat.

Toen twee personeelsleden de Utrechter vroegen de kratten neer te zetten en mee naar buiten te lopen, begon de man wild om zich heen te slaan en te schoppen. Met drie collegas probeerde het winkelpersoneel de man tevergeefs in bedwang te houden. Toen de man bij zijn jas werd vastgehouden, rukte hij zich daaruit los en ging er vandoor. Personeel had de man herkend. De politie heeft de zaak in behandeling.

Steen door busruit raakt jongetje

UTRECHT Een 1- jarig jongetje uit Utrecht is gistermorgen door glasscherven geraakt toen een steen door de ruit vloog van de stadsbus waarin hij met zijn vader zat. Bus zes reed op het Smakkelaarsveld in Utrecht toen een junk een stuk stoeptegel oppakte en die door de ruit van de bus gooide. Het jongetje bleef ongedeerd.

Jongens bedreigen buschauffeur

UTRECHT Twee jongens van negentien en een van achttien jaar hebben op de Mariaplaats in Utrecht gisteravond een buschauffeur bedreigd. Een van de jongens had volgens de buschauffeur geen kaartje, maar de jongen zelf dacht daar anders over. Hij vertelde de buschauffeur dat hij moest gaan rijden en dat hij hem anders achter het stuur vandaan zou trekken.

De bang geworden buschauffeur ging daarop rijden. Tegelijk drukte hij op de noodknop. Op de Lange Nieuwstraat hield de gewaarschuwde politie de bus stil. De jongens kregen alledrie een boete van honderd gulden. De jongen die de buschauffeur had bedreigd moest bovendien nog eens drieënzestig gulden betalen omdat hij zonder kaartje in de bus zat.

Man leest achter het stuur

UTRECHT - Een 29 jarige man uit Emmeloord is gisteravond door de politie aangehouden omdat hij met een snelheid van honderdtien kilometer per uur over de Zuilense Ring in Utrecht reed, terwijl hij achter het stuur zat te lezen. Daarbij had de man de binnenverlichting van de auto aan en liet hij bovendien zijn richtingaanwijzer aanstaan. Af en toe reed hij over de doorgetrokken streep. Tegenover de politie, die hem langs de kant zette, verklaarde de man dat zijn rijgedrag gerechtvaardigd is omdat hij daarvoor genoeg kilometers per jaar rijdt. De man kreeg een proces verbaal.

Bejaarde man van portefeuille beroofd
UTRECHT Een 72- man uit Ede is gistermiddag op de Utrechtse Damstraat met geweld van zijn portefeuille beroofd met daarin duizend gulden en tweehonderd Duitse mark. De man had even daarvoor met zijn giropas in een telefooncel gebeld, maar was vergeten zijn pasje er vervolgens weer uit halen. Toen hij dat ontdekte en terugliep, vroeg een daar rondlopende man wat hij zocht. Hij vertelde de Edenaar dat hij wist wie zijn pasje had en dat hij die voor vijfentwintig gulden kon terugkopen.

Aanleg busbaan zorgt voor onveiligheidfietsers
UTRECHT Grind op de weg, een gebrekkige afzetting en niet werkende verkeerslichten zorgden gisteren voor een onveilige situatie voor fietsers op en rond de Biltstraat in Utrecht. Op de Biltstraat en verkeersplein Berenkuil werkt de gemeente Utrecht momenteel onder meer aan de aanleg van een busbaan. Door de werkzaamheden ontstond een rommelige situatie. Op verzoek van de politie trof de uitvoerder van het project maatregelen voor verbetering van de verkeerssituatie.

Toen de beroofde man meeliep naar de Sumatrastraat en wilde betalen om zijn pasje terug te krijgen, werd zijn portefeuille ruw uit zijn handen gerukt. De Edenaar kwam daarbij ten val en liep een schaafwond op. De dief ging er vandoor. De man heeft aangifte gedaan bij de politie.

Meisje steelt schoenen
UTRECHT Een 13-jarige meisje uit Driebergen Rijsenburg is gisteren aangehouden toen zij een paar schoenen wilde stelen uit een kledingwinkel aan de Vredenburg in Utrecht. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af waardoor het meisje werd betrapt. Bij twee vriendinnen trof het winkelpersoneel alleen een schaar aan. Vermoedelijk hebben de twee daarmee prijskaartjes van kleding in de winkel afgeknipt. De kaartjes lagen op de grond. De schoenen bleven in de winkel achter. Na contact met een van de ouders mocht het betrapte meisje gaan.

Man dronken achter het stuur
UTRECHT Een 53- jarige automobilist uit Utrecht is gisterochtend op de Utrechtse Vleutenseweg aangehouden omdat hij ruim vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Nadat een taxi zijn auto had klemgereden kon de politie de man aanhouden. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van acht uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie