Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Supermarktbranche gebaat bij pluriformiteit

Datum nieuwsfeit: 24-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Leidschendam, 24 april 2001

Supermarktbranche gebaat bij pluriformiteit

Klaas van den Doel, voorzitter van het Centraal Bureau Levensmiddelen-handel (CBL), heeft op het congres van het Vakcentrum, organisatie van zelfstandige kruideniers, gepleit voor behoud van pluriformiteit in de supermarktbranche.

Een gezond, vitaal zelfstandig ondernemerschap is goed voor de gehele branche en in het belang van de consument. Het daagt de supermarkten uit en houdt hun scherp. In Nederland is sprake van een scherpe onderlinge concurrentiestrijd tussen supermarkten. Het prijspeil behoort tot de laagste in West-Europa. Zelfstandige supermarktondernemers zijn belangrijke concurrenten van het grootwinkelbedrijf. Vallen de zelfstandige supermarktondernemers weg, dan staan er vanuit het buitenland direct grote namen in retail klaar om de Nederlandse supermarktbedrijven af te troeven. Tegelijkertijd zijn grootwinkelbedrijven voor zelfstandige een uitdaging van jewelste. Echte goede zelfstandige supermarktondernemers gedijen pas als ze moeten opboksen tegen een gezonde concurrentie van het grootwinkelbedrijf. Zelfstandige supermarktondernemers en grootwinkelbedrijf kunnen niet buiten elkaar. Hebben met elkaar een bijzondere haat-liefde verhouding ontwikkeld. En zorgen daarmee voor concurrentie in de markt. Van een pluriforme supermarktbranche profiteert de consument nog het meest!

25 jaar geleden werd voorspeld dat er in Europa niets zou overblijven van de zelfstandige supermarktondernemer. In de landen om ons heen is de zelfstandige supermarktondernemer soms letterlijk helemaal van de kaart geveegd. Maar niet in Nederland. In Europa is er geen land waar zoveel gekwalificeerde supermarktondernemers zitten als in Nederland. In de landen om ons heen zijn er geen zelfstandige supermarktondernemers die zoveel marktaandeel bezitten als hier in ons land. "Dat u dit hebt bereikt, is te danken aan uw vermogen tot samenwerking, uw innovatieve vermogen en uw flexibiliteit om op marktomstandigheden lokale marktomstandigheden in te spelen", zo hield Klaas van Doel zijn gehoor van zelfstandige supermarktondernemers voor.

Voor het opvragen van de gehele tekst en voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sija de Jong, tel. 070-3376200 (buiten kantooruren 06-51502772).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie