Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht regio Limburg-Zuid

Datum nieuwsfeit: 24-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 24-04-2001 Persberichten district Maastricht (H.P. 15.47) Dinsdag, 24 april 2001

Maastricht, inbraak woning:
In de avonduren van maandag 23 april 2001 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Abtstraat te Maastricht. De inbreker wist de woning te bereiken door over een muur te klimmen. Daarna werd een raampje in de toegangsdeur ingeslagen waarna de deur geopend kon worden. Uit de woning werden een filmcamera en twee lenzen ontvreemd. De eigenaresse heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Margraten, rijden onder invloed:
Tegen een 37 jarige inwoner van Mheer heeft de politie dinsdagmorgen 24 april 2001 proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden in een personenauto onder invloed van alcoholische drank. De automobilist reed dinsdagmorgen omstreeks 02.30 uur over de Hoenderstraat in Margraten waar een patrouilleauto van de politie deze automobilist nareed. Op de Pastoor Brouwersstraat in Margraten parkeerde de automobilist zijn auto waarna de politie de bestuurder controleerde. Bij het eerste contact roken beide politieagenten een stevige alcoholgeur bij de bestuurder waarna deze een blaastest moest ondergaan. Ook de blaastest gaf aan dat er alcohol in het spel was. De automobilist werd meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan het afleggen van een ademanalyse. Deze analyse wees een alcoholpromillage aan van 1.5 promille, een drievoudige overschrijding van het maximaal toegestane alcoholpromille. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd in gevorderd. Na verhoor kon de inwoner van Mheer huiswaarts.

Maastricht, beurs gerold:
Een 38 jarige inwoner van Groningen is maandag 23 april 2001 het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De benadeelde was op de lentebeurs in het Mecc aanwezig. In de drukte wist een onbekende ongemerkt de beurs van de benadeelde te rollen. Het slachtoffer deed kort daarna van de diefstal aangifte bij de politie. Tijdens het doen van de aangifte meldde een vinder het aantreffen van de beurs die werd gevonden op de parkeerplaats van het Mecc. Alles was nog in de beurs aanwezig met uitzondering van de Fl. 150,-. Die verdwenen waren.

Maastricht, straatroof mislukt:
Een 38 jarige inwoonster van Maastricht werd maandagmiddag 23 april 2001 op de Rijksweg te Maastricht tot tweemaal toe belaagd door een onbekend gebleven man die het op haar rugzak had voorzien. Het slachtoffer fietste omstreeks 16.00 uur over de Rijksweg waar zij bemerkte dat een andere fietser een greep deed naar haar rugzak. De poging mislukte omdat het slachtoffer het bemerkte en stopte. Toen zij daarna verder fietste deed de man een tweede poging om in het bezit te komen van de rugzak. Het slachtoffer hield er nu rekening mee en trapte tegen de fiets van haar belager. Deze kwam hierdoor te vallen. Hij krabbelde op en maakte zich uit de voeten. Het slachtoffer deed daarna aangifte van de mislukte straatroof.

Maastricht, snelheidscontroles:
Vanmorgen hebben op twee verschillende plaatsen in Maastricht snelheidscontroles plaatsgevonden. Deze vonden plaats op de Meerssenerweg tussen 08.15 en 10.35 uur en op de Bergerstraat tussen 13.15 en 14.15 uur. In het totaal werd de snelheid gemeten van 1736 motorvoertuigen.
De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km per uur terwijl maar 50 km per uur gereden mocht worden. Van de 196 snelheidsovertreders werden er meteen 49 staande gehouden. Zij kregen het proces-verbaal ter plaatse meteen uitgereikt. De andere overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Deze automobilisten krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie