Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst GS Groningen

Datum nieuwsfeit: 24-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 24 april 2001 Besluitenlijst nr.15

1. GS hebben besloten een subsidie van 25.000,- beschikbaar te stellen aan de Boomteeltproeftuin Noord-Nederland voor een onderzoek naar een biologische bestrijding van de rondknopmijt in zwarte bessen.

2. GS hebben besloten een subsidie van 200.000,- beschikbaar te stellen als
co-financiering voor het Kompas-project "Trainingscentrum Bloembollenteelt Noordwest-Groningen. Voor meer informatie, zie persbericht nr.80, d.d. 24-04-01.

3. In een voordracht aan Provinciale Staten stellen GS voor een drietal instellingen voor regionaal praktijkonderzoek voor land- en tuinbouw de komende drie jaren te subsidiëren met een jaarlijkse bijdrage van 50.000,- per instelling. Voor meer informatie, zie persbericht nr. 81, d.d. 24-04-01.
4. GS hebben besloten de dienstregeling van ARRIVA te verlengen van 10 juni 2001 tot 1 juli 2001. Op 1 juli gaat de zomervakantie-dienstregeling in en om te voorkomen dat de reizigers gedurende een periode van 3 weken moeten wennen aan een nieuwe dienstregeling heeft ARRIVA verzocht de geldigheidsduur van de huidige dienstregeling te verlengen.

5. GS hebben besloten een subsidie van 49.800,- te verlenen aan HLB BV voor een project ter verbetering van het rendement van zetmeelaardappelteelt door een verbeterende rassenkeuze. Voor meer informatie, die persbericht nr.82, d.d. 24-04-01.
6. 6 - GS hebben besloten een aantal subsidie-aanvragen voor de Groningana-regeling af te wijzen, omdat deze regeling in de cultuurnota 2001-2004 per 1 januari 2001 is afgeschaft.
7. GS hebben besloten het bestemmingsplan "Olingermeeden I, fase 3" van de gemeente Appingedam grotendeels goed te keuren. Dit plan vormt de derde fase van het plangebied "Olingermeeden I" en voorziet onder meer in de bouw van 40 woningen. Goedkeuring wordt onthouden aan een klein gedeelte van de bestemming "woondoeleinden".

8. GS stemmen in met de werkplannen en begrotingen 2001 van een vijftal organisaties voor belangenbehartiging van patiënten en consumenten en kennen op grond daarvan een budgetsubsidie toe:


* GGZ: (geestelijke gezondheidszorg) 28.940,-.
* OSV: (ouderenzorg) 55.340,-

* PFvO: (geestelijk gehandicaptenzorg) 57.880,-
* SPC: (koepelorganisatie patiënten en consumenten) 23.220,-
* PGG: (lichamelijk gehandicaptenzorg) 57.880,-

9. GS hebben besloten een subsidie van 5.000,- te verlenen aan de SONT voor de manifestatie "Alle streken, alle toalen". Deze manifestatie wordt georganiseerd in het kader van het Europees Jaar van de Talen 2001. Doelstelling is een breed publiek kennis te laten nemen van de rijkdom van de streektaal en -cultuur en een discussie te stimuleren over de ontwikkeling van streektaal en -cultuur.

10. In een brief aan het ministerie van Verkeer en Waterstaat vragen GS het CVV (Collectief Vraagafhankelijk Vervoer)-project Noord-Groningen in te stemmen met het CVV-concept en het te laten vallen onder de financieringssystematiek van het Openbaar Vervoer. GS hebben de tarieven voor CVV vastgesteld op een bedrag van 2,- per zone met een groepskorting van 50% voor meereizende passagiers.

11. GS hebben besloten een aantal subsidieverzoeken in het kader van het Regionaal Cultuurplan Noord-Groningen te weigeren, omdat het cultuurplan niet voorziet in de mogelijkheid om subsidie-aanvragen in te dienen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie