Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Plan van aanpak herstructurering glastuinbouw gereed

Datum nieuwsfeit: 24-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

24-04-2001

Plan van aanpak herstructurering glastuinbouw gereed

De concentratiegebieden Westland en de driehoek Berkel-Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek (B-driehoek) houden de bestemming glastuinbouw in de streekplannen. Verder reserveert de provincie in het streekplan 200 hectare van de Zuidplaspolder voor glastuinbouw, gekoppeld aan een streekplanuitwerking. Daarnaast neemt zij het initiatief om in nauwe samenwerking met de betrokken partners concrete stappen en maatregelen te formuleren en die samen te brengen in een uitvoeringsplan. De provincie neemt hierbij de regierol op zich. Op deze manier wil de provincie een voorwaardenscheppende, stimulerende en initiërende rol spelen bij de versterking van het glastuinbouwcomplex in Zuid-Holland.

Deze acties zijn nodig om een goed functionerend glastuinbouwcomplex van maximaal 5800 hectare te kunnen realiseren, geconcentreerd in het Westland, de B-driehoek en de Zuidplaspolder.
Het proces van verandering van het glastuinbouwcomplex brengt een ruimtebehoefte met zich mee. Deze ruimtebehoefte komt voort uit de wil de ontsluiting, de ruimtelijke kwaliteit, de inpassing in haar omgeving en de belevingswaarde van het glastuinbouwcomplex te verbeteren. Deze ruimte is er in het Westland en de B-driehoek. Als de ruimte in deze twee gebieden is benut, zal de 200 hectare die de provincie reserveert voor de glastuinbouw in de Zuidplaspolder, tot ontwikkeling worden gebracht.
De provincie kiest voor deze aanpak in de herstructurering, omdat een economisch gezonde, kwalitatief hoogwaardige en ruimtelijk goed ingepaste glastuinbouwsector van groot belang is voor Zuid-Holland. De glastuinbouwsector is immers een belangrijke sociaal-economische drager van Zuid-Holland.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie