Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Compaq annonceert iPAQ Pocket PC met 64 MB geheugen

Datum nieuwsfeit: 24-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Compaq annonceert iPAQ Pocket PC met 64 MB geheugen - Nieuwe serie Wireless Local Area Network (LAN) producten

Gouda, 24 april 2001 - Op het gebied van draadloze toegang tot het Internet, kondigt Compaq een nieuw model iPAQ Pocket PC en een nieuwe serie Wireless LAN producten aan. Vanaf vandaag is de 64 MB iPAQ Pocket PC met als optie een Dual PC Card uitbreidingseenheid in Nederland verkrijgbaar. Dit resulteert voor de gebruiker in meer geheugen, meer opslagmogelijkheden en meer PC Card uitbreidingsmogelijkheden. De nieuwe serie Wireless LAN producten bestaat uit Wireless Access Points, netwerkkaarten en accessoires, speciaal ontworpen voor draadloze toegang tot data binnen bedrijven.

iPAQ Pocket PC H3660
De nieuwe iPAQ Pocket PC H3660 beschikt over een geheugen van 64 MB, wat zowel de applicatie- als de file-opslagcapaciteit van het apparaat met een factor twee vergroot. Deze nieuwe PDA is voorzien van een Intel StrongARM 206 MHz microprocessor en heeft een helder TFT kleurenscherm. De H3660 wordt standaard uitgeleverd met een USB Docking Station.

Dual PC Card uitbreidingseenheid
De Dual PC Card uitbreidingseenheid bevat naar keuze twee Type II of een Type III PC kaart. Dit betekent dat er meerdere toepassingen tegelijkertijd plaats kunnen vinden. Zo is gebruik van een PC Card modem of een barcodescanner en een opslagkaart op hetzelfde moment mogelijk. Ook toegang tot een draadloos Local of Wide Area Network en gelijktijdig gebruik van in- of output apparatuur behoort tot de mogelijkheden. De capaciteit van de batterij is in vergelijking tot die van een uitbreidingseenheid van een 'single-slot' PC Card verdubbeld.

Draadloze LAN producten
Compaq kondigt haar nieuwe generatie draadloze producten aan, gebaseerd op het IEEE802.11b protocol. De hele markt heeft zich aan deze fabrieksstandaard verbonden, zodat Compaq producten uitwisselbaar zijn met huidige en toekomstige Wireless LAN producten die aan het protocol voldoen. De producten zijn in te delen in drie groepen: Producten die in een systeem gestoken of eraan gekoppeld kunnen worden (PCMCIA, PCI of USB), Access Points (varianten voor SOHO, MKB en Enterprise) en opties.

Compaq Client producten
Met de 11Mbps wireless LAN client producten: de WL110 PC Card, de WL210 PCI Adapter en de WL215 USB zijn de netwerkconnectiviteit en prestaties hetzelfde als bij de traditionele, 'wired' LAN-verbinding voor Compaq notebook-pc's, desktops en iPAQ Pocket PC's.

Compaq Wireless LAN Access Points
Compaq kondigt vandaag twee draadloze LAN access points aan. Het WL410 draadloze Access Point is ontworpen voor gebruik binnen het midden- en kleinbedrijf. Voor grotere ondernemingen brengt het bedrijf de WL510 op de markt. Laatstgenoemd access point heeft een dual-radio PC Card slot, en is ideaal voor klanten die vragen om een netwerkoplossing van hoge capaciteit en voldoende bandbreedte. De WL510 bevat ook een Compaq WL110 PC Card. Beide access points accepteren voeding van zowel een traditionele, lokale stroomvoorziening als een ethernet kabel. Deze draadloze producten zijn WiFi(tm)-gecertificeerd (Wireless Fidelity) en bieden 128-bit Wires Equivalent Privacy (WEP) encryptie voor uitgebreide beveiliging.

Voor draadloze netwerktoegang en het delen van Internet-toegang tussen meerdere pc's in een klein bedrijf introduceert Compaq de WL310 Home Office Gateway. De WL310 is voorzien van 64-bit WEP encryptie, een ingebouwd V.90 modem en een ethernet-aansluiting voor directe verbinding met of een ADSL- of een kabelmodem.

Compaq Wireless LAN accessoires
Voor het uitbreiden van prestaties van de nieuwe wireless LAN producten, biedt Compaq een aantal accessoires aan die kosteneffectief de dekking maximaliseren. Zo is er een alternatief voor het installeren van een lokale AC voeding op iedere access point lokatie in de vorm van een 6-of 12 poort, rack mount, Power over Ethernet remote power supply. Ook biedt Compaq een antenne, die de dekking maximaliseert waardoor de installatie van de access points en de vaste 'wireless' PC-platforms minder plaatsgebonden is.

Over Compaq
Compaq Computer Corporation - een Fortune Global 100 company - is een van 's werelds marktleiders op het gebied van Internet-infrastructuren en -toegang. Compaq ontwerpt, ontwikkelt, produceert en levert, al dan niet in samenwerking met haar partners, een breed scala aan end-to-end enterprise oplossingen, waaronder hardware, software, opslagsystemen en diensten. In meer dan 200 landen verkoopt Compaq haar producten en diensten, voornamelijk aan het bedrijfsleven, consumenten, de overheid en onderwijsinstellingen.

Meer informatie over Compaq en haar producten en diensten, alsmede klantenondersteuning, is beschikbaar op www.compaq.nl.

COMPAQ AND THE COMPAQ LOGO REGISTERED U.S. PATENT AND TRADEMARK OFFICE. PRODUCT NAMES MENTIONED HEREIN MAY BE TRADEMARKS AND/OR REGISTERED TRADEMARKS OF THEIR RESPECTIVE COMPANIES. THIS FINANCIAL DISCUSSION CONTAINS FORWARD-LOOKING STATEMENTS BASED ON CURRENT EXPECTATIONS THAT INVOLVE A NUMBER OF RISKS AND UNCERTAINTIES. THE POTENTIAL RISKS AND UNCERTAINTIES THAT COULD CAUSE ACTUAL RESULTS TO DIFFER MATERIALLY INCLUDE: DELAYS IN THE IMPLEMENTATION OF CHANGES IN DELIVERY MODELS, COMPONENT SHORTAGES, INCREASED COMPETITIVE ENVIRONMENT AND PRICING PRESSURES, DELAYS IN PRODUCT ROLLOUT SCHEDULES, SLOW ACCEPTANCE FOR NEW FORM FACTORS, CHANGES IN PRODUCT, CUSTOMER AND GEOGRAPHIC SALES MIX, EMPLOYEE RETENTION, THE FINANCIAL CONDITION OF RESELLERS, DELAYS IN NEW SYSTEMS IMPLEMENTATION, OPERATIONAL INEFFICIENCIES RELATED TO SALES CYCLES, EQUITY INVESTMENT VOLATILITY, EMERGING MARKET POLITICAL OR ECONOMIC INSTABILITY AND DISRUPTIONS RELATED TO RESTRUCTURING ACTIONS. FURTHER INFORMATION ON THE FACTORS THAT COULD AFFECT COMPAQ'S FINANCIAL RESULTS IS INCLUDED IN COMPAQ'S SECURITIES AND EXCHANGE COMMISSION (SEC) FILINGS, INCLUDING THE LATEST ANNUAL REPORT ON FORM 10-K AND THE LATEST QUARTERLY REPORT ON FORM 10-Q.


- Einde persbericht -

Achtergrondinformatie:
Compaq Computer B.V.
Jeanette de Wilde, tel. 0182 - 565807, e-mail: (Jeanette.dewilde@compaq.com) Of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Perlita Fränkel, tel. 023 - 5628208, e-mail: (perlitaf@monogram.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie