Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Weinig rekening gehandicapte werknemers in WAO plannen

Datum nieuwsfeit: 24-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Cees van der Knaap: in WAO-plannen meer rekening houden met gedeeltelijk gehandicapte werknemers

Tweede Kamerlid Cees van der Knaap vindt dat in de gedeeltelijk uitgelekte WAO-plannen van de commissie Donner meer rekening moet worden gehouden met gedeeltelijk gehandicapte werknemers. De commissie Donner maakt in haar plannen onderscheid tussen volledig arbeidsongeschikte mensen, die in de WAO terecht komen, en gedeeltelijk arbeidsongeschikten.

Gedeeltelijk arbeidsongeschikten, die bepaalde soorten werk niet (meer) kunnen verrichten, moeten door hun werkgever(s), na zes weken ziekte, ander werk aangeboden krijgen. Als zij dit werk niet kunnen of willen verrichten, dan komen zij na een zogenoemde ziekteperiode van twee jaar in de ww terecht.

In die periode van twee jaar moeten gedeeltelijk gehandicapte werknemers, bij het vinden van nieuw werk, concurreren met gezonde mensen. Cees van der Knaap hierover: "Met het handicap van gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemers wordt zo gezien geen rekening gehouden."

Baseer uitkering op handicap
"Wij zeggen daarom: baseer de uitkering van deze werknemers op hun handicap. Mensen met een gedeeltelijke WAO-uitkering behouden deze uitkering als zij op zoek gaan naar een (aanpassings)baan. Dan kunnen werkgevers hen een lager loon geven en kunnen gedeeltelijk arbeidsongeschikte mensen concurreren met gezonde werknemers."

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie