Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Symposium 'Planten en planteneters'

Datum nieuwsfeit: 24-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Planten en planteneters

Op het symposium 'Plant-herbivore interactions', zal professor Robert Jefferies op dinsdag 24 april om 16.00 uur zijn oratie uitspreken die behoort bij zijn benoeming op de G.P. Baerends leerstoel. Gerard Baerends (1916-1999) was een van de pioniers van de studie van gedrag. Hij werd in 1946 benoemd tot hoogleraar dierkunde aan de RUG. Samen met zijn vrouw, de biologe Jos Baerends-Van Roon bestudeerde hij de zilvermeeuwen in het Waddengebied.

Robert Jefferies van de Toronto University Canada, is gespecialiseerd in oecofysiologisch onderzoek naar de aanpassingen van planten aan zoute milieus. Hij verrichtte een reeks toonaangevende studies over de interactie tussen planten en de grazende ganzen in de Hudson Bay. Door uitwisseling van studenten en medewerkers en langdurig verblijf op Schiermonnikoog heeft Jefferies een grote stimulans gegeven aan het onderzoek aan plant-dier interacties aan de Groninger universiteit.

De oratie van Jefferies is een van de lezingen op het tweedaagse symposium van het Centre for Ecological and Evolutionary Studies. Sprekers uit binnen- en buitenland gaan in op de invloed van grazers op de plantengroei in verschillende streken.

Data

24 en 25 april 2001

Titel symposium

Titel oratie

Spreker

Plant-herbivore interactions

Herbivores as opportunists in a world of plenty

professor R.L. Jefferies, Toronto University, Canada

Plaats

Biologisch Centrum, Kerklaan 30, Haren

Organisatie

Centre for Ecological and Evolutionary Studies

Informatie

mw. S. Bakker-Geluk, tel. (050)363 20 40

Afscheids-college

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie