Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

DSM Safety Award 2000 voor Nederlandse Stanyl/SMA fabrieken

Datum nieuwsfeit: 24-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: DSM
Zoek soortgelijke berichten
DSM

24 april 2001

DSM Safety Award 2000 voor Nederlandse Stanyl/SMA fabrieken

De Nederlandse Stanyl/SMA fabrieken zijn de trotse winnaars geworden van de DSM Safety Award 2000. Zo vond er tien jaar lang geen ongeval met verzuim meer plaats in beide Geleense fabrieken. De productiebezetting van de fabrieken krijgen de prijs voor de goede veiligheidsperformance; niet alleen die van de eigen mensen, maar ook die van de firmamedewerkers. De Safety Award 2000, die eerder deze maand door DSM voorzitter Peter Elverding werd uitgereikt, bestaat naast een geldbedrag van ¤10.000 uit een kunstwerk dat in de nabijheid van de fabriek wordt geplaatst. Het prijzengeld dient in samenspraak met het personeel van deze fabrieken beschikbaar gesteld te worden aan maatschappelijke doelen met een hoog veiligheidsgehalte in de regio.

De keuze voor DSM Stanyl/SMA als winnaar van de 25 genomineerden (dat is overigens minder dan in voorafgaande jaren) was vrijwel unaniem. Spannend was daarentegen het wel rond de andere ereplaatsen, waarop DSM Kaltim Melamine Indonesië, de Technische Dienst van DPC Hydrocarbons Nederland en DSM Agro France terechtkwamen. Vooral de verrassend snelle aanwezigheid, binnen vijf jaar, van DSM Kaltim Melamine in de top van het klassement is een prestatie die extra waardering mag krijgen. Winnaars uit voorafgaande jaren zijn:
* 1995 DSM Elastomers, Coplymer Addis (USA),
* 1996 DSM Fine Chemicals Sweetener Company Geleen (NL),
* 1997 DSM Resins Meppen (BRD),

* 1998 DSM Desotech Elgin (USA) en

* 1999 DSM Hydrocarbons Transportmaatschappij Urmond (NL).
DSM Stanyl

DSM heeft eerder dit jaar met succes de Stanyl-fabriek te Geleen opgestart na een uitbreiding van de capaciteit met 30%. Om aan de sterk groeiende vraag naar Stanyl (hittebestendig polyamide-46) te kunnen blijven voldoen, is DSM een studie gestart om de capaciteit in Geleen in 2002 opnieuw te gaan verhogen. Wereldwijd groeit de markt voor hittebestendig polyamide met meer dan 20% per jaar. DSM Engineering Plastics is hierbij wereldmarktleider. Omdat DSM Stanyl bestand is tegen hoge temperaturen kunnen bijvoorbeeld onder de motorkap van auto's complexe metalen delen worden vervangen door deze hoogwaardige kunststof.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie