Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BMC Software levert Application-Centric Storage oplossing

Datum nieuwsfeit: 24-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

BMC Software levert End-to-End
Application-Centric Storage Managementâ"¢-oplossing

Application-centric storagebenadering erkend door toonaangevende storageleveranciers

Nieuwegein - 24 april 2001 - BMC Software, toonaangevend aanbieder van e-business systeembeheer oplossingen, heeft tijdens het evenement 'Storage Networking World' in Californië PATROL® Application Storage Resource Manager (PATROL ASRM) geïntroduceerd. Dit product completeert BMC Software's Application-Centric Storage Management (ACSM)-initiatief. De nieuwe oplossing sluit volledig aan bij BMC Software's storagestrategie, die erop gericht is om bedrijfsprocessen te verbeteren door storageonderdelen te koppelen aan de applicaties die ze ondersteunen. ACSM - erkend door toonaangevende storageleveranciers - biedt een visuele afspiegeling van elk component binnen de storage-omgeving. Op deze manier kunnen ondernemingen al hun opslagbronnen in kaart brengen, beheren en optimaliseren waardoor de ervaringen van de eindgebruiker worden verbeterd. Door deze mogelijkheden kunnen klanten hun zakelijke processen optimaliseren en de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van data garanderen binnen heterogene storageomgevingen. PATROL ASRM is binnen BMC Software's ACSM-oplossing de laag die de link legt tussen de storagebronnen en de bedrijfsapplicaties die erdoor worden ondersteund. Met ACSM - de eerste oplossing in zijn soort - kan de klant specifieke applicatie-informatie beschikbaar maken en deze verbinden met de bijbehorende storage-eigenschappen, inclusief de fysieke storagekenmerken, zoals de locatie van informatie op een specifieke disk. Deze grafische weergave van koppelingen biedt de klant de gedetailleerde informatie die nodig is voor het intuïtief en pro-actief beheren van de gehele storageomgeving.
"Storage-omgevingen vormen de basis van elke onderneming. Opgeslagen data beïnvloeden - direct of indirect - de ervaringen van elke eindgebruiker. Nu de hoeveelheid data ongekend snel toeneemt, is naadloos beheer van deze storagebronnen in relatie tot de behoeften van de onderneming kritischer dan ooit tevoren", stelt Chris Gahagan, vice-president en general manager, Recovery and Storage Management bij BMC Software. "Op dit moment is ACSM de enige storage managementoplossing waarmee klanten zowel de storagebronnen als de bedrijfsprocessen binnen hun onderneming kunnen verbeteren. Door storagebronnen te koppelen aan de applicaties die ze ondersteunen heeft de onderneming met ACSM zelf invloed op zijn storage, en niet andersom."

Zo werkt ACSM:
ACSM bestaat uit verschillende geïntegreerde en onafhankelijke componenten die samenwerken om een storage managementoplossing te creëren waarbij de applicatie centraal staat en die daarmee aansluit op de normale bedrijfsprocessen. De onderdelen van ACSM worden gevormd door Knowledge Modules (zie ook het bijgevoegde persbericht: Vier nieuwe storage Knowledge Modulesâ"¢ van BMC Software), PATROL Storage Network Manager, PATROL Storage Resource Manager en de nieuwe PATROL Application Storage Resource Manager. ACSM biedt klanten de mogelijkheid om het beslag dat een applicatie legt op het storagenetwerk en de ruimte op de disks weer te geven en identificeert, isoleert en meldt fysieke storageonderdelen en -gebeurtenissen en hun relatie met de applicaties.
De voordelen van ACSM voor de klant zijn onder andere: · Lagere total cost of ownership;
· Geoptimaliseerde storage-omgevingen;
· Beter presterende applicaties;
· Applicatiegestuurde storagestrategieën en -procedures; · Centraal overzicht over alle storageonderdelen.

ACSM Consortium
In combinatie met dit bericht kondigt BMC Software tevens haar Application-Centric Storage
Management Consortium aan. Dit ACSM Consortium is een partnerprogramma dat leden een concurrentievoordeel biedt door nieuwe wegen te openen voor marktontwikkeling, klantenservice en marktexpansie. Zie voor meer informatie het bijgevoegde persbericht (BMC Software maakt Application-Centric Storage Managementâ"¢ Consortium Partner Program bekend).

Professional Services
Om te garanderen dat klanten maximaal profiteren van de voordelen van Application-Centric Storage Management, biedt BMC Professional Services consultancy- en servicediensten voor volledige ondersteuning van dit initiatief. De service is gericht op strategische storageplanning, - integratie en -migratie, in combinatie met product-implementatie-diensten rondom Application-Centric Storage Management.

Beschikbaarheid van ACSM
De volledige BMC Software Application-Centric Storage Management-oplossing is per direct beschikbaar. Voor meer informatie over ACSM: www.bmc.com/products/storage/index.html

Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met:

BMC Software b.v. Influx PR
Sharon Montsanto Marald Brons
030 608 55 00 055 366 30 34
(Sharon_Montsanto@bmc.com) (prinflux@cs.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie