Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Numico maakt omzetontwikkelingen 1e kwartaal 2001 bekend

Datum nieuwsfeit: 24-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Numico NV
Zoek soortgelijke berichten
Numico NV

24 april

Persbericht

Koninlijke Numico N.V. maakt omzetontwikkelingen 1e kwartaal 2001 bekend

De omzet van Numico over het eerste kwartaal steeg met 34,6% tot EUR
1.069 miljoen (exclusief de Dairy & Drinks Group), hetgeen in lijn ligt met de verwachting over de eerste drie maanden van dit jaar.

Gebaseerd op de resultaten behaald in het eerste kwartaal en ondanks het minder gunstige economische klimaat in de Verenigde Staten handhaaft Numico de verwachting in 2001 een omzetgroei te behalen van tenminste 15% exclusief de Dairy & Drinks Group. De groei van de nettowinst voor afschrijving van goodwill zal in lijn zijn met de omzetgroei.

De recent bekendgemaakte verkoop van de Dairy & Drinks Group loopt op schema. De omzet in deze groep steeg met 20% tot EUR 111,3 miljoen, waarbij de EBITA-marge zelfs hoger lag.

Zuigelingenvoeding
De omzet in de productgroep zuigelingenvoeding bedraagt EUR 235 miljoen, een stijging van 7,5%.

De ontwikkelingen in de productgroep zijn in lijn met de verwachting over het gehele jaar. Sterke prestaties in Zuid- en Oost-Europa en een stabiele groei in Noord- en Centraal Europa hebben aanzienlijk bijgedragen aan de resultaten in het eerste kwartaal. Ondanks de zwakke Indonesische Rupiah zijn de prestaties in het Verre Oosten in lijn met de verwachtingen voor het gehele jaar. De omzet in de vorig jaar geïntroduceerde babyvoedingen Omneo en Conformil en het zogenaamde 3-Concept blijft zich positief ontwikkelen.
In China werd in de vorig jaar overgenomen productiefaciliteit te Qiqihar een tweede sproeitoren in gebruik genomen en Numico's succesvolle marktbenadering in 'emerging markets' zal in dit gebied gecontinueerd en uitgebreid worden. In Zuid-Amerika werd een nieuwe lijn babyvoedingen geïntroduceerd die locaal wordt geproduceerd in de recent geacquireerde productiefaciliteit.

Klinische en dieetvoedingen
De omzet in de productgroep steeg met 17% naar EUR 109 miljoen, hetgeen boven de groeidoelstelling van 15% ligt. De groei in de klinische en dieetvoedingen en ziektespecifieke producten is zeer bevredigend.
De reeks ziektespecifieke producten is een belangrijk middel voor de toekomstige groei. Er werd een nieuwe lijn van kindergeneeskundige klinische voedingen geïntroduceerd in een aantal Europese landen, welke enthousiast werd ontvangen door de markt. De thuiszorgmarkt in Noord Europa ontwikkelt zich sterk en ondersteunt de groei van Numico. In China werden door Nutricia Wuxi Pharmaceutical Company farmaceutische licenties verkregen voor de locale productie van klinische voedingen, medicijnen en vitaminepreparaten

Consumentendieet- en sportvoedingen & vitaminen en kruiden De totale omzet in de productgroep bedraagt EUR 687 miljoen, een stijging van 54,3% inclusief acquisities.

De totale markt in voedingsupplementen in de Verenigde Staten laat een daling zien, alhoewel de negatieve trend lijkt af te nemen. De IRI-data over het eerste kwartaal laat een negatieve groei zien van
-5% ten opzichte van een 12% afname in het laatste kwartaal 2000. De IRI-data omvat de vitaminen en kruidenmarkt in de zogenaamde food, drug & mass market en omvat slechts 14% van de Numico omzet in de Verenigde Staten. De daling bij vitaminen en kruiden werd gedeeltelijk gecompenseerd door de voortgaande groei bij consumentendieetvoedingen en sportvoedingen. Numico kan door haar goede positie in alle productcategorieën en distributiekanalen in de Verenigde Staten voordeel ondervinden van de consolidatie die in de industrie zal plaatsvinden. Numico verwacht een gedeeltelijk herstel van de markt in de tweede helft van het jaar.

Numico introduceerde in een aantal landen in Europa de Nutricia-reeks van 12 voedingssupplementen. In de loop van dit jaar zal Numico de voedingssupplementen onder Nutricia-label introduceren in apotheken en drogisterijen en onder het Sundown-merk in het supermarktkanaal.

GNC Inc.
GNC presteert uitstekend in de huidige marktsituatie in de Verenigde Staten. Het gespecialiseerde winkelketenconcept is duidelijk een voordeel gebleken. GNC's vergelijkbare identieke winkelomzet (in eigen en franchise winkels) steeg met 3,2% (in USD) in het eerste kwartaal vergeleken met het uitzonderlijk sterke eerste kwartaal van vorig jaar. Inclusief nieuwe winkels steeg de detailhandelsomzet van GNC met 6%. In totaal werden 152 nieuwe GNC winkels geopend, waarvan 127 in de Verenigde Staten.

Rexall Sundown Inc.
De acquisities van Rexall Sundown in sportvoedingen presteerden beneden verwachting. Rexall realiseerde een omzetgroei van 6% in het dieet- en sportvoedingssegment. Als de grootste leverancier in het detailhandelkanaal lijdt Rexall onder de zwakke marktomstandigheden in het vitamine en kruidensegment. Rexall hield vast aan haar strategie om de marges op peil te houden.

Unicity Inc.
De integratie van de multilevelmarketing activiteiten in de Verenigde Staten verloopt volgens plan. Hieruit zullen aanzienlijke kostenbesparingen in 2001 voortvloeien. Buiten de Verenigde Staten vonden eveneens herstructureringen in de diverse landen plaats die in belangrijke mate aan de winstgevendheid zullen bijdragen.

Vooruitzichten
Numico bevestigt de eerder aangekondigde omzetverwachtingen voor het jaar 2001 van 15% exclusief de Dairy & Drinks Group. Bijzondere omstandigheden voorbehouden, verwacht Numico tenminste een gelijke groei van de nettowinst voor afschrijving van goodwill. De verkoop van de Dairy & Drinks Group zal naar verwachting in de komende periode worden afgewikkeld.

Dividend
Onder goedkeuring van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van donderdag 26 april a.s. zal een totaal dividend van EUR 0,88 per certificaat van aandeel met een nominale waarde van EUR 0,25 uitgekeerd worden. Een interimdividend van EUR 0,35 werd reeds uitgekeerd, waardoor het slotdividend EUR 0,53 zal bedragen. Het dividend kan naar keuze van de (certificaat) aandeelhouder in contanten danwel in (certificaten) van aandelen ten laste van de agioreserve worden verkegen. De omwisselverhouding is vastgesteld op 83:1. Betaalbaarstelling is op 21 mei 2001.

Belangrijke data

Jaarlijkse aandeelhoudersvergadering 26 april 2001

Ex-dividend datum 1 mei 2001

Betaalbaarstelling interimdividend 21 mei 2001

Publicatie halfjaarcijfers 2001 16 augustus 2001

Publicatie resultaten 3e kwartaal 7 november 2001 Zoetermeer, 24 april 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie