Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opsporingsvragen schietincident Stede-Broec

Datum nieuwsfeit: 24-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Arrondissementsparket Alkmaar
Zoek soortgelijke berichten

Arrondissementsparket Alkmaar

Alkmaar, 24 april 2001 Extra uitzending Ter Plaatse

Opsporingsvragen schietincident Stede-Broec

De recherche zoekt getuigen die informatie kunnen geven over het schietincident waarbij de burgemeester van Stede-Broec gewond is geraakt. Zo zoekt de politie een vrouw die vlak voor het incident langs het huis van de heer Haanstra is gefietst. Deze vrouw had een capuchon op. Deze en andere vragen komen uitgebreid aan de orde in een extra uitzending van het opsporingsprogramma Ter Plaatste. Het programma wordt woensdagavond, 25 april, uitgezonden door TV Noord-Holland.

Het schietincident vond plaats op dinsdagavond 17 april op de oprijlaan van het huis van burgemeester Haanstra aan de Nuwendoorn te Grootebroek. Een paar dagen hiervoor, op 13 of 14 april, is een donker blauwe personenauto in deze straat gesignaleerd. Deze stopte op de brug vlak bij Haanstra's huis. Daar bevonden zich op dat moment twee mannen. Een van de mannen is na het vertrek van de auto even onder de brug geweest. Op de avond zelf reed even na 2 1. 00 uur een brommer door de straat. Vijf minuten later heeft een getuige een man zien staan op een splitsing van de Nuwendoorn. Vervolgens hebben getuigen een gehurkte man gezien bij de brug.

De recherche is op zoek naar personen die over bovenstaande meer informatie kunnen verstrekken. Deze vragen komen uitvoerig aan de orde in een extra uitzending van Ter Plaatste. Daarin zal ook een korte reconstructie te zien zijn. Het opsporingsprogramma van TV-Noord-Holland wordt op woensdagavond 25 april na ieder regiojournaal uitgezonden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie