Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CAO Politie: vrijwillig langer (of korter) werken

Datum nieuwsfeit: 24-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

24 april - Politie: vrijwillig langer (of korter) werken CAO - (catzfol@wxs.nl)

Voor politie-ambtenaren met een full-time baan van 36 uur, geldt vanaf 1 juli een 38 urige werkweek, tenzij de werknemer kenbaar maakt dat niet te willen. De keuze is nadrukkelijk vrijwillig. Aldus het akkoord voor een nieuwe driejarige politie-Cao.

Met de arbeidsduurverlenging hoopt men de personeelstekorten te bestrijden. De langere werkweek geldt in principe voor tien jaar. Op 1 juli 2011 wordt de werkweek weer verkort tot 36 uur. Maar je kunt je contract tussentijds ook gedurende één jaar verlengen of verkorten, of overeenkomstig de Wet Aanpassing Arbeidsduur een verzoek indienen.

De salaris-tabellen en uurlonen blijven gebaseerd op een gemiddeld 36 urige werkweek. Wie 38 uur gaat werken, verdient 2 uurlonen oftewel 5,5 procent meer.

De nieuwe Cao geldt voor drie jaar en gaat met terugwerkende kracht in op 1 januari 2001. In die drie jaar wordt stapsgewijs een volledige en structurele dertiende maand opgebouwd. In 2001 en 2002 bedraagt die resp. 2,5 en 5,25 procent van het jaarsalaris, en in 2003 de volle 8 procent. Daaraan wordt het grootste deel van de loonruimte besteed. Daarnaast is er in 2001 een loonverhoging van 2 procent, en in de beide daarop volgende jaren van telkens 1 procent. Bij elkaar is dat op niveaubasis een loonstijging van 12 procent in drie jaar. Daarbij komen nog drie jaarlijkse eenmalige uitkeringen van 300, 500 en 500 gulden. Een aantal salarisschalen krijgen een extra periodiek. En de overwerktoeslag van 10 gulden per uur gaat met 30 procent omhoog.

Verder wordt de werkbelasting in kaart gebracht, wordt stress en ziekteverzuim bestreden. Wie ouder is dan 55 mag afzien van nachtdiensten, met behoud van de helft van de toeslag. En korpsen moeten aantoonbaar effectieve maatregelen nemen om de diversiteit te bevorderen.

Het volledige akkoord kan worden gedownload bij de www.politiebond.nl/cao_2001.html (politiebond).

Meer nieuws uit het cao-logboek: www.fnv.nl/cao en klik op logboek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie