Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Akkoord over bouw parkeergarage Etten-Leur

Datum nieuwsfeit: 24-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Etten-Leur

Gemeente en combinatie centrumplan bereiken akkoord over bouw parkeergarage

Op dinsdag 24 april jongstleden hebben het gemeentebestuur van Etten-Leur en de combinatie "v.o.f. Centrumplan Etten-Leur", bestaande uit Johan Matser, HBG en BVR, volledige overeenstemming bereikt over de realisatie van de ondergrondse parkeergarage. Het ontwerp van deze garage voldoet aan de wensen van de gemeente voor een kolommengrid van 16 bij 7,5 meter en vormt een kwaliteitsverbetering voor het totale project mede door de gekozen aankleding en uitstraling. Ondanks gestegen bouwkosten met circa Hfl. 14.000.000,= in verband met het kolommengrid en de fundering, wordt de garage door de gemeente gekocht voor de contractueel overeengekomen koopsom van Hfl. 35.750.000,= ex BTW. Mede om dekking te vinden voor de meerkosten van deze garage, hebben beide partijen gezocht naar optimalisatiemogelijkheden binnen het Centrumplan.
Binnen de plannen was nog extra volume beschikbaar voor de realisatie van winkel- en kantoorruimte en woningen, welk volume nu in de omgeving van het Groene Plein gerealiseerd zal worden. Daarnaast bood het contract ruimte om de woningprijzen aan te passen aan de werkelijke waarde-ontwikkeling. Dit gebeurt aan de hand van statistische gegevens van de NVM. De categorie Goedkope Woningen blijft hierbij buiten beschouwing, behoudens de in het bestek afgesproken bouwkostenindexering.
Van het positieve saldo van deze optimalisatiemogelijkheden, zijnde circa F 15.000.000,=, wordt de helft door de combinatie benut ter dekking van de meerkosten van de parkeergarage. Daarnaast krijgt ook de gemeente, mede op basis van contractuele afspraken, de helft van deze opbrengsten. Dit deel wordt toegevoegd aan het budget onvoorzien voor het Centrumplan.
Het resterende saldo van de meerkosten van de garage zal door de combinatie binnen het plan worden opgelost.
Binnen 14 dagen zal het bouwterrein op orde worden gebracht. Vervolgens wordt vóór de bouwvakantie een aanvang gemaakt met het slaan van heipalen en damwanden.
Verwacht wordt dat de planning voor het gehele Centrumplan alsnog gehaald kan worden; alleen het onderdeel stadskantoor zal naar verwachting een half jaar vertraging oplopen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie