Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NS-personeelscollectieven plaatsen zich buiten werkelijkheid

Datum nieuwsfeit: 24-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Gerd Leers bezorgd: NS-personeelscollectieven plaatsen zichzelf buiten werkelijkheid

Volgens Tweede Kamerlid Gerd Leers hebben de NS-personeelscollectieven zich, door het afwijzen van het akkoord tussen NS-directie en vakbonden, "buiten de werkelijkheid geplaatst." Leers zegt weinig waardering op te kunnen brengen voor deze collectieven en maakt zich grote zorgen over hun houding.

"Het is positief dat de NS-directie en de vakbonden, in onderling overleg, tot een akkoord zijn gekomen en het is dan ook onverantwoordelijk van de personeelscollectieven om dit akkoord af te wijzen," aldus Gerd Leers.

Boete voor NS bederft sfeer
Leers 'waarschuwt' minister Netelenbos: "Zij moet nu niet sfeerbedervend optreden door de NS een boete op te leggen, in verband met het prestatiecontract. Het is beter om te kijken hoe de schade voor ondernemingen op en rond de stations, zoals bijv. de AKO, door de NS-directie, de vakbonden en de collectieven kan worden vergoed. Een boete opleggen is slechts een symbolische handeling."

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie