Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ministerie overtuigt rechter nog niet geheel over MKZ

Datum nieuwsfeit: 24-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Actueel

Ministerie overtuigt rechter nog niet geheel over MKZ
Bron: College van Beroep voor het Bedrijfsleven 's-Gravenhage
Datum actualiteit: 24-04-2001

college van beroep voor het bedrijfsleven

PERSBERICHT

MINISTERIE OVERTUIGT RECHTER NOG NIET GEHEEL OVER MKZ

De president van het College van Beroep wil nog dit weekend een nadere toelichting van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (RVV). Zondagochtend om 11.00 uur wil de rechter van het ministerie weten welke argumenten van veterinaire of andere aard dwingen tot handhaving van de beslissing tot vaccinatie en doding van 47 niet ingeënte melkkoeien van een veehouder in Kootwijkerbroek.

De president van het College had het kort geding van deze veehouder gisteren (vrijdag) tot tweemaal toe geschorst om nadere gegevens op tafel te krijgen. Gezien de toelichting die het ministerie vanochtend (zaterdag) nog gaf, oordeelde de president dat de bloedproef op mond- en klauwzeer de rechterlijke toets kan doorstaan. De twijfel die de veehouder had geuit of op het besmette, "primaire" bedrijf dat aanleiding is geweest tot de ruimingen in Kootwijkerbroek, wel besmetting met mond- en klauwzeer is aangetoond, kon de rechter dus tenslotte niet delen. Dit betekent dat de geënte dieren van de veehouder mogen worden gedood.

Waar de rechter dus dit weekend van overtuigd zal moeten worden, is de noodzaak tot doding van de 47 niet gevaccineerde dieren, vier weken nadat op het "primaire" bedrijf mond- en klauwzeer is aangetoond.

De volledige tekst van de uitspraak van de president van het College van Beroep, is vrijdag 27 april aanstaande te raadplegen op www.rechtspraak.nl en verkrijgbaar bij de griffie van het College,

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie