Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP vraagt minister Hermans loten te kopen van school

Datum nieuwsfeit: 24-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Den Haag, 24 april 2001

Kamerlid Harry van Bommel heeft minister Hermans in een persoonlijke brief opgeroepen loten te kopen van de Burgemeester Grollemanschool in Borger. Deze school is een loterij gestart om meer geld voor onderwijs binnen te halen. Van Bommel heeft de minister voorgesteld om 10 loten van 100 gulden per stuk te kopen zodat de school er een aardig bedrag aan overhoudt. Wint de minister een prijs, dan zou hij die ter aanmoediging kunnen verloten onder Leraren in Opleiding (Lio's) die nu tegen een beperkte vergoeding veel basisscholen uit de brand helpen.

De SP is op zichzelf geen voorstander van deze wijze van financiering van het onderwijs maar erkent met schooldirecteur Jaap Schadenberg dat het veel te lang duurt vooraleer er extra geld komt voor het onderwijs. Ook looft hij de schooldirecteur in zijn afkeer van sponsoring door het bedrijfsleven. "Deze schooldirecteur legt op een ludieke wijze de vinger op de zere plek. Bovendien houdt zijn school 60% van de inkomsten over voor beter onderwijs. Deze loterij is een gele kaart aan het adres van de minister. Komen er bij de voorjaarsnota geen miljarden extra, dan verdient Hermans een rode kaart."

Moot voor redacties
Informatie

Harry van Bommel: 06 22788043

Jasper van Dijk: 070 3183805

Burgemeester Grollemanschool: 0599 234690

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie