Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ericsson levert Libertel-Vodafone UMTS-netwerk in Nederland

Datum nieuwsfeit: 24-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
ericsson logo1.gif

Ericsson levert Libertel-Vodafone UMTS-netwerk in Nederland Rijen, 24 april 2001

Ericsson is door Libertel-Vodafone geselecteerd als de enige leverancier voor hun UMTS-netwerk in Nederland. De omvang van het contract bedraagt ruim 50 miljoen Euro.

Het 3G-contract omvat hardware, software en diensten voor de uitrol van het UMTS netwerk. Libertel-Vodafone zal tegen het einde van 2002 commerciële diensten via UMTS aan haar klanten aanbieden.

Ericsson levert Libertel-Vodafone momenteel al de infrastructuur voor GSM en GPRS (General Packet Radio Service) en dit nieuwe contract versterkt Ericsson's positie als enige leverancier voor het Core en het Radio Access Netwerk (RAN).

"Ericsson is verheugd om Libertel-Vodafone's complete derde generatie netwerk te leveren," zegt Jef Keustermans, President Ericsson in Nederland. " We zullen onze expertise en sterke positie in de markt inzetten om samen met Libertel-Vodafone de beste mobiele Internet-diensten aan hun klanten te kunnen leveren."

Wereldwijd is Ericsson is de leider in mobiele systemen, van 1G tot 3G en is tot nu toe in 27 gepubliceerde commerciële WCDMA contracten als leverancier genoemd; meer dan welke andere leverancier.

Over Ericsson
Ericsson is de leidende communicatieleverancier. Door innovativiteit te combineren met mobiliteit en Internet creëert Ericsson een nieuw tijdperk in mobiel Internet. Ericsson biedt totaaloplossingen: van systemen en applicaties tot mobiele telefoons en andere communicatiemiddelen. Ericsson is aanwezig in 140 landen en kan daardoor communicatie eenvoudiger maken voor klanten over de hele wereld.

Over Libertel-Vodafone
Libertel-Vodafone is één van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijd opererende Vodafone Group Plc, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld. Vodafone heeft wereldwijd meer dan 83 miljoen klanten in 30 landen. Sinds 15 juni 1999 is Libertel N.V. genoteerd aan de officiële markt van Euronext Amsterdam. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Voor meer informatie:
Ericsson:
Monique Mols, Press Manager, Ericsson Telecommmunicatie BV Phone: +31 161 249873, E-mail: (Monique.Mols@etm.ericsson.se)

James Borup, Press Relations, Division Mobile Systems Ericsson Corporate Communications
Phone: +46 70 590 9261; E-mail: (james.borup@lme.ericsson.se)

Libertel N.V.:
Arie de Zeeuw, Corporate Public Relations
Phone: +31 43 355 7975; E-mail: (arie.de.zeeuw@libertel.nl)

André van der Elsen, Corporate Public Relations
Phone: +31 43 355 5975; E-mail: (andre.van.der.elsen@libertel.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie