Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord Venlo: inbrekers aangehouden

Datum nieuwsfeit: 24-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 24-04-2001 Mediaberichten 24 april (tot 14.30 uur)

SWALMEN Inbrekers aangehouden

SWALMEN De politie heeft maandagavond met behulp van allerte buurtbewoners een 31-jarige en een 35-jarige inwoner van Weert aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Asseltsestraat. Politieagenten kregen rond 21.30 uur een melding dat er ingebroken werd en gingen direct ter plaatse. Hier troffen ze twee burgers aan die de 31-jarige verdachte in de kraag hadden gegrepen. Zij verklaarden dat zij twee mannen hadden gesignaleerd die zich gedurende enige tijd verdacht ophielden in de straat. Toen zij glasgerinkel hoorden namen ze poolshoogte en zagen zij de 31-jarige die direct werd vast gegrepen. De andere man wist in eerste instantie te ontkomen. De politie stelde een buurtonderzoek in en kon even later dankzij getuigenverklaringen de tweede verdachte aanhouden bij een nabijgelegen zandpad. Beide verdachten zijn overgebracht naar het bureau waar ze inmiddels zijn ingesloten voor nader onderzoek.

BLERICK Tot drie keer toe ingebroken

BLERICK Onbekenden hebben de aflopen weken tot drie keer toe ingebroken in een sportcomplex aan de Marconistraat. Bij de eerste twee inbraken, die plaatsvonden tussen zaterdag 24 april en dinsdag 27 maart, werden 4 handbogen en een aantal pijlen gestolen. Ook namen de inbrekers een aantal flessen frisdrank mee. Dit gebeurde ook bij de laatste inbraak die plaatsvond op 22 april. Daarbij werd tevens een aantal cds gestolen. De waarde van de gestolen waar bedraagt naar schatting ruim duizend gulden. Toegang werd verschaft door het forceren van een raam. Het is niet bekend of de inbraken telkens door dezelfde dader(s) zijn gepleegd. Het is mogelijk dat de gestolen goederen teruggevonden worden in de omgeving. De politie heeft het dringende verzoek aan burgers die een handboog en/of pijlen vinden, met het oog op de veiligheid, het materiaal in te leveren bij het politiebureau in Blerick.

Open Dag Politie Weert uitgesteld

betrokkenheid bij de zorgen van de agrarische sector

WEERT - De Open Dag bij de politie in Weert die op 12 mei a.s. zou worden gehouden, is verschoven naar een latere datum dit jaar. Het groots opgezette evenement ter gelegenheid van de nieuwbouw van het districtsbureau van de regiopolitie Limburg-Noord is in verband met de heersende mond- en klauwzeer epidemie in ons land verzet. De reden is om risico`s voor verspreiding van het virus als gevolg van het evenement uit te sluiten. Daarnaast is het ontbreken van capaciteit een groot probleem geworden.

Bij de opening van het nieuwgebouwde districtsbureau op dinsdag 28 november 2000 hebben diverse groepen de mogelijkheid gekregen de laatste aanwinst van de gebouwen van de politie Limburg-Noord te bewonderen. Maar de bevolking van Weert werd beloofd dat dit in het voorjaar zou gaan gebeuren. Er werd een open huis in het vooruitzicht gesteld. Districtschef Gert Rademaker wil er een groots gebeuren van maken. Niet alleen het bureau moest open, ook de ruime omgeving zou bij het evenement betrokken moeten worden, door alle politiediensten in te schakelen.

Naast het afgelasten van evenementen in verband met gevaar voor verspreiding van het MKZ-virus, heeft de politie Limburg-Noord een tweede argument dat meeweegt in de besluitvorming. De grote inspanning als gevolg van het MKZ die door de politie in Nederland moet worden geleverd, vergt zoveel inzet van personeel dat andere taken onder druk komen te staan. Aangezien het de bedoeling van de open dag is om naast het open stellen van de nieuwbouw ook alle diensten en afdelingen van de politie in te zetten, ontbreekt hiervoor nu de capaciteit.

Omdat het de bedoeling van de open dag is om juist het hele district daarin te betrekken en dus ook mensen die vanuit het buitengebied naar Weert komen, brengt dit een zekere risicofactor met zich mee. Er zou zelfs extra (openbaar) vervoer georganiseerd worden. De politie is van mening dat vanuit haar voorbeeldfunctie als overheidsinstantie, ten koste van alles elk risico moet worden gemeden.Bovendien betonen we hierin een zekere betrokkenheid bij de zorgen van de agrarische sector, zonder daarin stelling te kiezen. De politie wil met het vooruitschuiven van de datum haar betrokkenheid bij de zorgen van de agrarische sector betonen. Besloten is daarom het evenement uit te stellen tot een nog nader te bepalen datum in oktober van dit jaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie