Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internet-ideeën gezocht om diabetici van dienst te zijn

Datum nieuwsfeit: 24-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NOVO NORDISK LOOFT $75.000 BELONING UIT!

Innovatieve Internet Ideeën gezocht om Mensen met Diabetes van dienst te zijn.

Bezoek www.inspireinternet.com

Kopenhagen, 24 april 2001 - Diabetes Care Company Novo Nordisk zoekt goede ideeën, drie goede ideeën om precies te zijn.

De onderneming, bekend van haar innovatieve producten voor mensen met diabetes zoals de insuline-analoog NovoRapid* en het toedieningssysteem Innovo*, wil $20.000 betalen voor elk van de drie beste ideeën die zij ontvangt
en nog eens in totaal $15.000 voor de vijf runner ups in elk van de drie categorieën. $75.000 aan beloningen voor deelnemers die de beste manier bedenken om internet in te zetten in de dienstverlening voor mensen met diabetes.

De ideeën die de onderneming wil belonen hoeven niet gerelateerd te zijn aan Novo Nordisk of aan haar producten. Als enige is belangrijk, dat de ideeën de mensen helpen, die Novo Nordisk wil helpen, namelijk de mensen die iedere dag met diabetes te maken hebben.

"De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat internet het beste werkt als het extra waarde levert aan mensen met diabetes, hun artsen en diabetesverpleegkundigen en niet als we het proberen te gebruiken als marketingtool.", zegt Jens Holmstrup Olsen, hoofd van Novo Nordisk E-Business.

De drie categorieën in de internationale Internet Inspiration Incentive Competitie zijn: een idee ingezonden door iemand met diabetes of met een familielid met diabetes; een idee ingezonden door een arts die mensen met diabetes behandeld; en een idee ingezonden door een diabetesverpleegkundige.

"Wie komt er nu op innovatievere ideeën om internet te gebruiken om mensen met diabetes te helpen, dan mensen met diabetes zelf of de mensen die dicht bij hen staan?, vraagt Jens Holmstrup Olsen zich af. We hebben een 75 jaar oude traditie als het gaat om het leveren van gewaardeerde services, zoals bijvoorbeeld voorlichting, onderzoek en behandelingsadviezen en we zijn blij als we internet kunnen inzetten om deze diensten beter, eenvoudiger en sneller te kunnen aanbieden aan meer mensen dan ooit tevoren."

Finalisten zullen begin juni 2001 op de website worden aangekondigd. De drie $20.000-winnaars zullen worden uitgenodigd hun ideeën te presenteren tijdens het 61e jaarlijkse American Diabetes Association congres, dat van 22 tot 26 juni wordt gehouden in Philadelphia in de Verenigde Staten.

Om mee te doen aan de Internet Inspiration Incentive Competitie, kunt u zich inschrijven op www.inspireinternet.com . Om in aanmerking te komen voor een beloning, moet uw inschrijving uiterlijk 31 mei 2001 op de site zijn ingediend.

Over Novo Nordisk

Novo Nordisk is een gefocuste Health Care onderneming. Met het breedste diabetesproductenpakket binnen de farmaceutische industrie en de meest geavanceerde toedieningsvormen is Novo Nordisk wereldwijd leider op het gebied van Diabeteszorg. Ook heeft Novo Nordisk een leidende positie op gebieden zoals bloedstollingstoornissen, groeistoornissen en hormoon suppletie therapie. Novo Nordisk produceert en distribueert farmaceutische producten en diensten die een relevante meerwaarde hebben voor patiënten, de medische professie en de maatschappij. Novo Nordisk is gevestigd in Denemarken. Wereldwijd werken voor Novo Nordisk circa 14.000 mensen in 68 landen. De producten van Novo Nordisk worden geleverd in 179 landen. Voor meer informatie over de onderneming kunt u onder meer www.novonordisk.com bezoeken.


* Voor aanvullende informatie kunt u zich wenden tot Tim Slee, Novo Nordisk A/S, 0045 442 1870 of Niels Willems, Novo Nordisk Farma B.V., Alphen aan den Rijn, 0172 449 494

* Wilt u dit bericht doorsturen naar andere mensen met diabetes, artsen en diabetesverpleegkundigen met goede internetideeën?

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie