Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gehandicapten en chronisch zieken varen naar York

Datum nieuwsfeit: 24-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Het Nederlandse Rode Kruis

18 April 2001

Gehandicapten en chronisch zieken varen naar York

Vijfenveertig vakantiegasten van het Nederlandse Rode Kruis varen dinsdag 24 april naar het Engelse Hull om een dag later een bezoek te brengen aan York - de ´stad der kerken´. Donderdag de 26e keert het gezelschap terug in Nederland. De reis wordt aangeboden door P&O North Sea Ferries.

De boottocht voor gehandicapte of chronisch zieke mensen vindt elke twee jaar plaats en kent een lange traditie: het is de achttiende maal dat deze wordt georganiseerd. Voor de gasten is de tocht uniek. Veel van hen zijn afhankelijk van rolstoelgebruik, wat zelfstandig op vakantie gaan lastig maakt; een deel van de reizigers is permanent op een rolstoel aangewezen. Door de begeleiding van zo´n veertig enthousiaste vrijwilligers van het Nederlandse en Britse Rode Kruis kunnen zij van een onvergetelijke reis genieten die anderszins nauwelijks mogelijk is.

York is beroemd vanwege zijn vele kerken en kathedralen en anwege de middeleeuwse sfeer die de stad uitademt. De boottocht met P&O North Sea Ferries is bovendien meer dan een oversteek alleen. Op de luxe cruiseferry kunnen de gasten zich vermaken in bijvoorbeeld het casino of de bioscoop, of met live optredens van muzikanten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie