Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

TNO-MEP werkt samen met Japans bedrijf Shimizu Corporation

Datum nieuwsfeit: 24-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
TNO

Perskamer

Export Nederlandse bodemsaneringstechnologie naar Japan - Inspelen op nieuwe Japanse milieuregels

English

spacing.gif (43 bytes)

24 april 2001

TNO Milieu, Energie en Procesinnovatie (TNO-MEP), AVR Milieutechniek en Geomet hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Japanse bedrijf Shimizu Corporation. TNO zal aan de hand van gezamenlijk uit te voeren bodemsaneringsprojecten zijn ervaring met en kennis van zogenoemde in situ bodemsanering in dienst stellen van en deels overdragen aan Shimizu Corporation. Hetzelfde doen AVR Milieutechniek en Geomet met respectievelijk soilwashing technologie en sonderingstechnologie.

Japanse wetgeving
Japan heeft nieuwe milieurichtlijnen en is bezig met de voorbereiding van specifieke wetgeving voor bodemverontreiniging. Hierdoor wordt een sterke groei van de markt voor in situ bodemsanering in Japan verwacht. Bij in situ sanering wordt de grond gereinigd zonder dat de grond wordt verplaatst. Tot nu toe beperkt men zich in Japan vooral tot snelle maar intensieve technieken zoals afgraven, vervoeren en wassen/verbranden.

TNO-MEP heeft vorige jaar met het oog op de veranderende regelgeving samen met een zestal Nederlandse bedrijven het Cleansoil-consortium opgezet. Aan Japanse zijde is een consortium gevormd van meer dan dertig grote bedrijven en instellingen. Deze bedrijven krijgen door betaling van een deelnamebedrag toegang tot de kennis van de Nederlandse consortiumpartners.

Shimizu Corporation is een van de deelnemende bedrijven. Shimizu behoort tot de grootste bouwbedrijven in Japan en is marktleider in bodemsanering van overwegend nieuwe bouwlocaties.

Meer informatie:

Contactpersoon:
Persvoorlichting

Maarten Lörtzer
Telefoon 015 269 49 75

June Vasconcellos

Telefoon 015 269 49 05

Fax 015 262 73 35
E-mail (pressinfo@tno.nl)

Postbus 6050
2600 JA, Delftreageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie