Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederland stemt online voor minister van Digitale Zaken

Datum nieuwsfeit: 25-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Verkiezing E-Premier:

Nederland stemt online voor minister van Digitale Zaken

Sinds vandaag is het voor iedereen met Internet-toegang mogelijk om te stemmen voor de eerste E-Premier; de baas van digitaal Nederland. Dat kan via de website www.e-premier.nl Gelijktijdig gaat een omvangrijke bannercampagne van start die Internettend Nederland attent maakt op de verkiezing. Sites van onder andere VNUNet, Ilse, Teletekst en Adformatie nemen de (in totaal 3 miljoen) banners op. Later in de campagneperiode ? die tot en met 25 april aanstaande loopt ? zullen ook SMS-oproepen worden ingezet om mensen te stimuleren hun stem uit te brengen op Roel Pieper, Adam Curry of Rolf Wouters. Deze kandidaten werden eerder per e-mail als de 'lijsttrekkers' bepaald. Op vrijdag 27 april aanstaande zal tijdens een bijeenkomst in het Utrechtse Media Plaza de E-Premier worden beëdigd.

De informatie- en communicatie technologie - kortweg ICT - ontwikkelt zich in een razend tempo. Iets dat vandaag nog 'je-van-het' is, kan morgen al achterhaald zijn. Wie dit proces de baas wil blijven, zal dus snel moeten reageren en beslissen.

Niet bepaald een manier van werken die wij gewend zijn van de overheid. Want wat de politiek een korte termijn noemt, duurt buiten de poorten van het Binnenhof meestal een eeuwigheid. Logisch dus, dat Den Haag bijvoorbeeld op het gebied van Internet vaak achter de feiten aanloopt. Vandaar dat een aantal nieuwe media specialisten heeft besloten om verkiezingen uit te roepen voor een E-Premier: iemand die verantwoordelijk gemaakt kan worden voor het digitale succes van ons land. Hiermee willen ze een signaal afgeven en duidelijk maken hoe ver de invloed van ICT nu al reikt. De effecten van de complete verkiezingscampagne zullen nauwlettend gevolgd worden door het onderzoeksbureau NFO Trendbox. De resultaten van de campagne zullen tijdens een exclusief voor de relaties van de initiatiefnemers openstaande bijeenkomst gepresenteerd worden: 27 april aanstaande in Media Plaza in Utrecht. Daarna zal de uitslag natuurlijk ook via de website www.e-premier.nl gecommuniceerd worden.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie