Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Scheldemond Havendag

Datum nieuwsfeit: 25-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Kamer van Koophandel Middelburg
Zoek soortgelijke berichten
Kamer van Koophandel Middelburg

Scheldemond Havendag op 25 april 2001

Op woensdag 25 april organiseert de Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen samen met de Kamer van Koophandel voor Zeeland en de Kamer voor Handel en Nijverheid Brugge-Kust-Westhoek een Scheldemond Havendag in de Captain's Table te Gent. Met dit evenement willen de kamers van koophandel een forum creëren over grensoverschrijdende samenwerking tussen de havens in de Euregio Scheldemond. Daarnaast moet de dag een platform bieden aan de bedrijven in de havens om hun activiteiten en diensten kenbaar te maken aan de bedrijven in het achterland. Alle havens in de Euregio Scheldemond worden bij het project betrokken : haven Gent, Zeeland Seaports (Terneuzen en Vlissingen), Zeebrugge en Oostende. Aan een negen bedrijven is vragenlijst voorgelegd over bepaalde thema's zoals afstemming van haveninvesteringen, gezamenlijke promotie/website, gebruik duurzame energiebronnen, milieureglementering, aanpak vervuilde bedrijfsterreinen en het tekort aan opgeleide havenwerkers. Prof. Verbeke, Hoogleraar Transporteconomie en multinationale strategische planning aan de VUB, zal een samenvatting brengen van de standpunten van deze bedrijven. Vervolgens wordt een panelgesprek gehouden met vertegenwoordigers van de overheid. De deelnemers aan dit gesprek zijn: dhr. Termont, voorzitter haven Gent ; dhr. Bruinooge en dhr. Barbé, voorzitter en vice-voorzitter Zeeland Seaports ; dhr. Coens (o.v.), voorzitter haven Zeebrugge ; Prof. Allaert, bestuurslid haven Oostende en dhr. Wilfried Vossen, partner PricewaterhouseCoopers. Moderator is dhr. Johan Tas, VRT.

Voor meer informatie: Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen, met Leen Vandermoere of Annemie Nolf, tel. (0032) 09/266.14.42

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie