Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Audax koopt Johnsons Inflight News Netherlands

Datum nieuwsfeit: 25-04-2001
Bron: Audax
Zoek soortgelijke berichten
Meer uit deze bron


Persbericht, Gilze 25 april 2001


-wordt ook opgenomen op www.audax.nl

Audax koopt Johnsons Inflight News Netherlands

Johnsons Inflight News Netherlands (JINN), leverancier van dagbladen en tijdschriften aan een groot aantal luchtvaartmaatschappijen en diverse lounges op Schiphol, komt geheel in handen van Audax. JINN was sinds haar oprichting in 1995 een joint-venture van Audax dochter Van Gelderen Import en Johnsons International Group. Volgens Carel Bikkers MSc, de nieuwe Voorzitter van de Hoofddirectie van Audax, past de overname van de aandelen goed in de groeistrategie van Audax op het gebied van de gedrukte media.

Van Gelderen Import is importeur en distributeur van buitenlandse kranten en nieuwstijdschriften in Nederland. De samenwerking met JINN zal door de nieuwe eigendomsverhouding nog intensiever kunnen worden. Beide bedrijven verwachten nu een grotere efficiency te gaan behalen.

Een andere dochter van Audax is AKO. Onder deze retailketen opereren alle media- verkooppunten op Schiphol. Daar waar het voordelen biedt, zullen ook AKO en JINN op Schiphol door deze ontwikkeling makkelijker kunnen gaan samenwerken.

Bij JINN worden dagelijks 50.000 kranten en tijdschriften verwerkt van binnenkomst tot aan de aflevering bij de verschillende vliegtuigen. Belangrijke titels zijn Financial Times, USA Today, Wallstreet Journal Europe en de International Herald Tribune. Dankzij hele snelle distributielijnen en het feit dat sommige buitenlandse kranten lokaal worden gedrukt, is het mogelijk dat passagiers veelal hun eigen krant van vandaag kunnen lezen op de terugweg naar huis. Dat deze service door veel passagiers zeer wordt gewaardeerd, blijkt uit consumentenonderzoek dat door vliegtuigmaatschappijen regelmatig wordt gehouden.

Einde persbericht.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie