Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geen fusie Management Share en Caledon Business Technologies

Datum nieuwsfeit: 25-04-2001
Bron: Management Share NV
Zoek soortgelijke berichten
Management Share NV

Persbericht

Fusie Management Share en SRC Caledon Business Technologies afgeblazen Management Share oriënteert zich op toekomstmogelijkheden

Amsterdam, 25 april 2001 De op 15 november vorig jaar aangekondigde fusie van Management Share NV (MS) en SRC Caledon Business Technologies BV (SRCC) is definitief van de baan. Management Share heeft moeten besluiten zich terug te trekken uit de verdere besprekingen met SRCC en haar Amerikaanse business partner World Commerce Online Inc. (WCO) omdat er geen concreet uitzicht bestaat op adequate financiering op een voor alle partijen aanvaardbare termijn.

Op 26 maart jl. maakten partijen bekend dat zij het eens waren over de voorwaarden voor de fusie, maar dat een definitieve "go" afhankelijk was van de besprekingen over financiering. De aanhoudend ongunstige omstandigheden in de technologiesector en het daaraan gerelateerde negatieve sentiment op de markten voor risicodragend kapitaal, alsmede de trager dan verwachte ontwikkeling van het B2B-marktsegment waarin de nieuwe combinatie zou gaan opereren, hebben er uiteindelijk toe bijgedragen dat niet tijdig en in voldoende mate financiering kon worden aangetrokken.

Het bestuur onderzoekt nu de mogelijkheden voor allianties en aanvullende financiering en is daarover in gesprek met potentieel geïnteresseerde partijen. In de ontstane situatie is een nieuwe kapitaalinjectie noodzakelijk voor de continuïteit van Management Share en zal deze onvermijdelijk leiden tot een aanzienlijke verwatering van de positie van de bestaande aandeelhouders.

Omdat de waardering van balansposities samenhangt met de toekomstmogelijkheden van Management Share kan definitieve vaststelling van de cijfers over 2000 en derhalve de vermogenssituatie pas plaatsvinden nadat hierover duidelijkheid is verkregen.

Het bestuur zal op de kortst mogelijke termijn doch uiterlijk medio mei met nadere mededelingen komen omtrent de toekomstmogelijkheden van Management Share en de daarmee samenhangende financiële positie.

Overige informatie bij:

R.A.M. Bus
Directeur
Management Share NV
Hullenbergweg 371
Postbus 12413
1100 AK AMSTERDAM
Tel: (020) 652 02 02
Fax: (020) 652 02 81
E-mail: r.bus@management-share.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie