Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Organon vestigt haar internationale hoofdkantoor in de VS

Datum nieuwsfeit: 25-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Akzo Nobel
Zoek soortgelijke berichten
Akzo Nobel

Organon vestigt haar internationale hoofdkantoor in de Verenigde Staten

Arnhem/Oss, 25 april 2001 - Organon, de farmaceutische business unit van Akzo Nobel, is voornemens haar internationale hoofdkantoor te vestigen in New Jersey, de Verenigde Staten. Hiertoe worden in de loop van 2002 een aantal strategische functies - Directie en een deel van de internationale staf - vanuit Oss verplaatst naar New Jersey. Paul Brons, lid van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel maakte dit nieuws vanochtend in Amsterdam bekend in vervolg op de presentatie van de eerste kwartaalcijfers 2001 van Akzo Nobel.

Vanuit Oss is Organon uitgegroeid tot een internationaal opererende onderneming met vestigingen over de gehele wereld. De locale, nationale en mondiale activiteiten zijn altijd vanuit Oss aangestuurd waardoor een mengvorm is ontstaan tussen de typisch locale activiteiten en de noodzakelijke internationale aansturing.

Om beter te kunnen inspelen op de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de farmaceutische markt en tevens een duidelijker structuur aan te brengen in haar activiteiten zal Organon een aantal internationale strategische functies overbrengen naar de V.S. De mondiale aansturing van Organon zal in de toekomst van daar uit plaatsvinden. Er is voor deze locatie gekozen omdat Organon zich zo beter kan concentreren op ontwikkelingen in haar veruit belangrijkste groei- en afzetmarkt, de Verenigde Staten. Daarnaast worden de samenwerkingsmogelijkheden met de vele innovatieve farmaceutische bedrijven die zich in de V.S. bevinden, verbeterd.

Binnen de vestiging in Oss, waar momenteel zo'n 2700 mensen werken, verandert weinig. Het plan voorziet erin dat het aantal medewerkers blijft groeien en de geplande investeringen en uitbreidingen worden gecontinueerd. De locatie in Oss blijft in de toekomst het centrum van activiteiten & knowhow voor Research & Development en Productie en gaat zich nog verder toeleggen op deze functies. Ook blijft het management dat verantwoordelijk is voor de aansturing van de verkooporganisatie, in Oss gevestigd.

De medewerkers van Organon, ondernemingsraad, vakbonden en andere betrokkenen zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de plannen. In het komende half jaar worden de details van de verplaatsing van de betreffende functies verder uitgewerkt.


- - -


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie