Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Imation en Xerox introduceren kleuren-raster image processor

Datum nieuwsfeit: 25-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Imation en Xerox brengen de Imation Matchprint
Professional Server op de markt


- nieuwe RIP voor grafisch ontwerpers, prepress en commercieel drukwerk professionals
- superieure beeldweergave op de Xerox DocuColor 12 dankzij Imation geavanceerde kleurmanagement-technologie

Grafivak, Amsterdam, 25 april 2001 -- Imation en Xerox introduceren de Imation Matchprint Professional Server: een kleuren-raster image processor (RIP), voorzien van een netwerkverbinding met de Xerox DocuColor 12 printer en kopieermachine. Dit product is het eerste resultaat van de samenwerking tussen Imation en Xerox.

De Matchprint Professional Server stelt ontwerpers, prepress bedrijven en print professionals in staat hoogwaardige conceptproeven, kleurproeven en afdrukken te produceren die met grote consistentie en nauwkeurigheid Imation's standaard Matchprint kleurenproefsystemen simuleren.

Imation en Xerox demonstreren met de Imation Matchprint Professional Server / Xerox DocuColor 12 tijdens de GRAPHITALIA (april, Milaan) en op de TPG (mei, Parijs).

Imation volgde de wensen van haar klanten bij het ontwikkelen van de Imation Matchprint Professional Server en heeft haar kleurtechnologie op een nog hoger niveau gebracht. Het resultaat is een accurate en consistente uitvoer die de mogelijkheden van eigen kleurbeheer vergroot en de gehele werkstroom voor grafisch ontwerpers, prepress en commercieel drukwerk professionals verbeterd en versneld.

In de server is de gepatenteerde Imation Color Fidelity Module (CFM) ondergebracht, een intelligente Color Matching Module (CMM) die de ICC-bron analyseert en bestemmingsprofielen voor nauwkeurige kleursimulatie mogelijk maakt. Imation's CMM is de enig beschikbare technologie die het zwartkanaal tijdens het hele kleurbeheerproces behoudt. Eveneens is Imation's gepatenteerde Spectral Profiling Technology ingebouwd, die zorgt voor nauwkeurige kleurkarakterisering, waaronder de Matchprint Color Targets. Imation's gepatenteerde Color Locking Technology maakt eenvoudige en accurate calibrering en linearisering mogelijk voor het gewenste eindresultaat van tinten, chroma en kleurdensiteiten via de uitvoerapparaten. De calibratie op de Xerox DocuColor 12 is snel en gemakkelijk. In drie eenvoudige stappen, die niet meer dan enkele minuten kosten. Het resultaat is een eenvoudig systeem dat betrouwbaar en consistent voor een accurate kleur zorgt.

Bovendien biedt de Imation Matchprint Professional Server een complete reeks kleurprofielen, waaronder SWOP, Commercial, Web offset, Europese en Japanse kleuren die vele keuzemogelijkheden ten behoeve van kleurproeven bieden. Door zijn ingebouwde profielen is de server volledig ICC-compatible voor geavanceerd kleurbeheer. DE RIP ondersteunt maximaal zestien kleurkanalen: CMYK, plus twaalf steunkleuren.

De Imation Matchprint Professional Server gebruikt Adobe PostScript om 3D-beelden en geleidelijke kleurovergangen weer te geven. Door gebruik van tijdelijke mappen wordt stagnatie van de werkstroom voorkomen waardoor een meer flexibele workflow ontstaat. Doordat de Imation Matchprint Professional Server op een Windows NT-platform draait, is netwerkgebruik geen probleem. De Intel Pentium III 800 MHz processor van de machine is de krachtigste in zijn klasse die de Xerox DocuColor 12 biedt en kan het rippen real time uitvoeren.

De Imation Matchprint Professional Server is vanaf 1 april 2001 in Europa verkrijgbaar voor een adviesprijs van 31.959 euro (exclusief BTW) bij Xerox Corp.

Exclusief voor het systeem is het onder twee merknamen uitgebrachte Imation Matchprint- of Xerox Color Laser Proofing-papier, speciaal ontwikkeld voor de Xerox DocuColor 12 en de Matchprint Professional Server. Het papier is op nauwkeurige kleurreproductie getest voor de Xerox DocuColor 12 en het voldoet geheel aan de eisen van de Imation digitale proofing specificaties. Om de Matchprint contractproeven nauwkeurig te simuleren is het papier leverbaar in de kleuren Commercial, Publication en SuperWhite.

Imation
Imation Corporation (NYSE: IMN) levert wereldwijd een reeks producten en diensten voor de beeld- en informatieverwerkende industrie. Imation is gespecialiseerd in uiteenlopende toepassingen voor beeldverwerking en gegevensopslag en is wereldmarktleider op het gebied van media voor gegevensopslag. Enkele bekende producten van Imation zijn de Travan minidata-tape, de 120MB SuperDisk-diskette, Rainbow, DryView en Matchprint. In 2000 bedroeg de omzet van Imation uit normale bedrijfsvoering 1,2 miljard dollar. In december 2000 had Imation wereldwijd 4300 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van Imation bevindt zich in Oakdale, Minnesota VS. Het Europese hoofdkwartier is gevestigd in Schiphol Rijk. Nadere informatie is te vinden op de bedrijfswebsite www.imation.com.

Xerox Corporation
Xerox Corporation is de toonaangevende leverancier van kleuren- en monochrome digitale printers, kopieerapparaten en documentverwerkingsapparatuur. Xerox levert ook oplossingen, diensten, software en verbruiksmateriaal, zodat mensen thuis, op kantoor en in het bedrijfsleven in staat worden gesteld hun ideeën op papier en in digitale documenten te vorm te geven en met anderen te delen. Meer informatie is te vinden op www.xerox.com.

Meer informatie:

Imation International B.V.
Color Technology Division
Pim Nijenhof
00 31 (20) 654 21 75
(pwnijenhof@imation.com)

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
00 31 (20) 421 05 65
marije@l-dj.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie