Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Huwelijksfeest en -geschenk voor Willem-Alexander en Máxima

Datum nieuwsfeit: 25-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Groots Nationaal Huwelijksfeest en Nationaal Huwelijksgeschenk voor Willem-Alexander en Máxima

Amsterdam, 25 april 2001 - Het Nationaal Oranje Comité maakte vandaag de opzet bekend van het Nationaal Huwelijksfeest ter ere van het voorgenomen huwelijk van Zijne Koninklijke Hoogheid Willem-Alexander en mejuffrouw Máxima Zorreguieta. Het Nationaal Oranje Comité draagt bovendien namens het Nederlands publiek zorg voor het traditionele Nationaal Huwelijksgeschenk voor het koninklijk paar.

"De huwelijksdag van Kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta zal een uniek en ongekend nationaal feest worden. Een Koninginnedag in 't kwadraat", verkondigde de bestuursvoorzitter van het Nationaal Oranje Comité, de heer Wim Deetman, vandaag tijdens een persconferentie in Amsterdam.

De Koninklijke Wave
Het Nationaal Oranje Comité streeft naar een groots feest, waarbij heel Nederland betrokken is. Zo is het idee van de Koninklijke Wave ontstaan, een muziekspektakel waarvoor alle bij de koninklijke muziekfederaties aangesloten koren en orkesten worden uitgenodigd.

In iedere provinciehoofdstad wordt een deel van de Koninklijke Wave ten gehore gebracht. De kettingcompositie zal zorgvuldig geregisseerd en muzikaal doorgecomponeerd via alle provincies en de overzeese gebieden haar weg naar Amsterdam vinden, alwaar de apotheose zal losbarsten op het Museumplein. Speciaal voor dit slotstuk zal een Koninklijke Huwelijks Hymne worden gecomponeerd die door het gehele land zal weerklinken. Nederlanders bepalen het Nationaal Huwelijksgeschenk Ook het traditionele Nationaal Huwelijksgeschenk voor het huwelijkspaar wordt verzorgd door het Nationaal Oranje Comité. Het geschenk zal bestaan uit een schenking aan een of meer charitatieve doelen, aangevuld met een toepasselijk geschenk voor het bruidspaar zelf. Het Nederlandse publiek zal via internet geraadpleegd worden over het Nationaal Huwelijksgeschenk. Tot 1 juli 2001 kan iedereen via de internetsite van het Nationaal Oranje Comité (www.nationaaloranjecomite.nl) ideeën voor de invulling van het Nationaal Geschenk indienen. De ideeën moeten betrekking hebben op een algemeen maatschappelijk doel, zoals charitatieve fondsen op het gebied van gezondheidszorg, cultuur, milieu, onderwijs, vrede en veiligheid. Uit alle ideeën zal een nog nader samen te stellen jury de beste voorstellen nomineren. Deze selectie wordt gemaakt op basis van toepasselijkheid, originaliteit en uiteraard de charitatieve bestemming van het geschenk.

Met de Koninklijke Wave en het Nationaal Huwelijksgeschenk wil het Nationaal Oranje Comité het Nederlandse publiek betrekken bij het Koninklijke Huwelijk en mee laten genieten van deze heuglijke dag.


Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie