Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cap Gemini Ernst & Young sluit overeenkomst met KPNQwest

Datum nieuwsfeit: 25-04-2001
Bron: KPNQwest NV
Zoek soortgelijke berichten
KPNQwest NV- PERSBERICHT -

Hoofddorp, 25 april 2001

CAP GEMINI ERNST & YOUNG SLUIT OVEREENKOMST MET KPNQWEST

· EURO 20 miljoen over drie jaar

· 27 locaties wereldwijd

Cap Gemini Ernst & Young (CGEY) heeft KPNQwest uitverkoren om het grootste deel van het wereldwijde high speed ATM netwerk te leveren. KPNQwest verzorgt zowel de verbindingen in heel Europa en Noord-Amerika, als de nationale netwerk locaties in het lokale access netwerk voor een significant aantal locaties. Het totale wereldwijde ATM netwerk van CGEY wordt over 40 locaties uitgerold.

Om het mondiale netwerk optimaal te ondersteunen, voorziet KPNQwest tevens in vier data centres in Stockholm, Parijs, New York en Singapore. Dit netwerk met data centres ondersteunt de strategische applicaties zoals corporate Intranet, Extranet, sales software en financiële applicaties.

De uitrol van dit netwerk creëert voor CGEY de mogelijkheid het netwerk te harmoniseren middels één factuur, één service niveau en één contactpunt. CGEY kan het netwerk lokaal uitbreiden indien en wanneer noodzakelijk, waarmee internationale SLA's (Service Level Agreements) kunnen worden toegepast op lokaal niveau. Het ATM netwerk voorziet ook in een platform voor nieuwe geïntegreerde organisatiebrede diensten zoals KPNQwest Traveller mobiele toegangsservice en KPQwest's IP VPN. Laatstgenoemde is recent uitgebreid met een kostenefficiënte IP Voice service binnen een netwerk van 19 Europese landen.


*Deze overeenkomst versterkt de International Netwerk Service van CGEY en maakt het mogelijk om specifieke mondiale aspecten binnen de Group in hoger tempo uit te rollen,* aldus André de Graaf, Group CIO, CGEY.

*CGEY maakt gebruik van KPNQwest's one-stop-shop -service voor wereldwijde infrastructuur en dienstverlening, als één van een groeiend aantal vooruitziende klanten op zoek naar superieure, hoge kwaliteit networking solutions,* aldus Rhett Williams, Chief Marketing Officer, KPNQwest. *We leveren optimale oplossingen op maat middels het combineren van ons EuroRings netwerk, de managed services en hosting faciliteiten in CyberCentres, die naadloos aansluiten op Qwest's producten in Noord-Amerka. We voorzien zo in fundamentele bandbreedte en opslagmogelijkheden voor grootschalige data-gebruikers. En dit alles synchroon met naadloze en wereldwijde verbindingen.*
KPNQwest
KPNQwest (Nasdaq & ASE: KQIP) is een toonaangevende, op faciliteiten gebaseerde pan-Europese leverancier van datacentrische Internet Protocol (IP) diensten. Zij maakt gebruik van een 20.000 km lang netwerk van glasvezel, dat 50 steden in geheel Europa met elkaar verbindt, en een volledige portefeuille aan datacentrische IP-diensten en andere geavanceerde telecommunicatiediensten verschaft. KPNQwest is een van de grootste ISP's in Europa, met activiteiten in 15 landen. Het bedrijf bezit 12 CyberCentres* en heeft aangekondigd om niet minder dan 18 mega-CyberCentres door heel Europa te bouwen op haar glasvezel EuroRings netwerk met top capaciteit, om web-hosting, het gezamenlijk delen van applicaties en telehousing diensten mogelijk te maken. Voor meer informatie: www.kpnqwest.com


- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie