Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gouden verbondsspeld uitgereikt aan Gerard Geverink

Datum nieuwsfeit: 25-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNWV

DATUM: 27-4-2001

Belangenbehartiging: Algemeen - Gouden verbondsspeld uitgereikt aan J.G.GOUDEN VERBONDSSPELD UITGEREIKT AAN J.G. (Gerard) Geverink op 25 april 2001.

Gerard Geverink is in 1988 secretaris geworden van de Stichting Waterrecreatie Bovenrivieren (SWB), als opvolger van de legendarische heer C. Folmer, die de stichting vanaf de oprichting in 1975 getrokken heeft. Toen leefde de gedachte dat het voor niemand mee zou vallen om in de plaats van de heer Folmer te treden, maar Gerard Geverink heeft dat op meer dan voortreffelijke wijze gedaan. De Stichting
Waterrecreatie Bovenrivieren behartigde de belangen van de watersport in het stroomgebied van Bovenrijn en IJssel, een gebied dat zich uitstrekte van Zwolle tot Schoonhoven. Een gebied zo groot, dat de natuurlijke saamhorigheid van de aangesloten verenigingen daaronder te lijden had. Daarom is in 1993 besloten de SWB te splitsen in twee nieuwe werkgroepen en vanaf die tijd heeft de heer Gerard Geverink als voorzitter de kar getrokken van de KNWV-werkgroep Waterrecreatie Rivierengebied Gelderland.

Op een gegeven moment begon Geverink te praten over de mogelijkheid tot een eventuele heropening van het Apeldoorns Kanaal en iedereen verklaarde hem voor gek. Kenmerkend voor Geverink is dat hij volhield en zich niet door de aanvankelijke scepcis uit het veld liet slaan. Nu staat er een complete organisatie, waar een groot aantal instanties en overheden bij betrokken zijn. Een serieus onderzoek om te kijken of de heropening van het Apeldoorns Kanaal haalbaar en betaalbaar is, is het resultaat. Geverink was dus bepaald niet gek. Integendeel, hij is in staat geweest om op basis van enthousiasme en op basis van goede argumenten mensen voor zijn idee te winnen. Dat is typisch Gerard Geverink: volhouden, overtuigen en blijven argumenteren op de hem bekende vriendelijke, charmante wijze!

Op die manier heeft hij zich ook voor andere belangen ingezet en met succes. Zo is het inmiddels bij alle betrokken overheden wel
doorgedrongen dat het openhouden van de zand- en grindgaten langs de rivier voor de watersporter van het grootste belang is. Het maken van voorzieningen is helemaal niet nodig; een strandje waar je je boot opvaart en waar je vervolgens de benen kunt strekken is meer dan voldoende. Afsluiten vanwege de natuurbelangen is dus uit den boze; juist door ze open te houden creëer je ideale voorbeelden van het samengaan van natuur- en recreatiebelangen.

Op grond van zijn jarenlange inzet en grote verdiensten voor de waterrecreatie in het rivierengebied heeft het KNWV-bestuur besloten Gerard Geverink te onderscheiden met de Gouden Verbondsspeld. Op 25 april jongstleden mocht voorzitter Robert-Jan van Holthe de
onderscheiding bij Gerard Geverink opspelden.

Laat meer artikelen zien over: KNWV Algemeen

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner ((yvonne.graffner@knwv.nl)). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - (info@knwv.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie