Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste nieuwe speeltoestellen in Sneek

Datum nieuwsfeit: 25-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Sneek
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Sneek


Eerste nieuwe speeltoestellen

EERSTE NIEUWE SPEELTOESTELLEN

Deze week zijn aan het Vesperplein en de Gajus Nautastraat in Sneek de eerste nieuwe speeltoestellen geplaatst, nadat de gemeente vorig jaar alle onveilige speeltoestellen weghaalde. De speeltoestellen worden per wijk vernieuwd en wijkbewoners - onder wie ook kinderen - worden door de gemeente steeds nadrukkelijk uitgenodigd mee te denken over de speelvoorzieningen in hun wijk.

Wat er verder nog komt aan nieuwe speeltoestellen in de wijk Lemmerweg-Oost wordt uitgeknobbeld als het nieuwe wijkgebouw klaar is en voor de verdere afwerking in de wijk Noordoosthoek is het overleg net afgerond. In de Binnenstad, Pasveer, Loten, Noorderhoek, Noordoosthoek en Zwette worden binnenkort ook de speeltoestellen geplaatst, met Tinga, Stadsfenne, Eiland en Lemmerweg-west gaat het overleg spoedig van start.

Behalve in wijken, komen ook nieuwe speeltoestellen in de speeltuinen Sperkhem/Tuindorp en Noordoosthoek. Naar verwachting worden deze in mei geplaatst.

Aan de veiligheid van speeltoestellen wordt door de rijksoverheid strengere eisen gesteld. Daarom heeft de gemeente vorig jaar van alle speeltoestellen laten inspecteren of ze hier wel aan voldeden. De uitkomst was dat heel veel toestellen niet helemaal veilig waren. Sommige toestellen kunnen worden aangepast, maar andere niet. De toestellen die niet aangepast konden worden, zijn weggehaald. Andere toestellen zijn hersteld en op plekken waar dat vereist is of wordt een valdempende ondergrond aangebracht.

Voor de hele operatie van het veiliger maken van de speelvoorzieningen in Sneek heeft de gemeenteraad 670.000,-- ( 304.032) beschikbaar gesteld. Het vervangen van de speeltoestellen zal gedurende het voorjaar en de zomer van 2001 plaatsvinden. In de verschillende wijken binnen de gemeente Sneek zijn ongeveer 100 openbare speelterreintjes waarop in totaal ongeveer 400 toestellen zijn geplaatst.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie