Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatiebijeenkomst over masterplan Heyendaal in Nijmegen

Datum nieuwsfeit: 25-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen

Informatiebijeenkomst op 25 april

Start ontwikkeling masterplan Heyendaal

De gemeente organiseert op woensdag 25 april een informatiebijeenkomst over de ontwikkeling van het gebied op en rondom de voormalige kunstijsbaan aan de Heyendaalseweg en verzorgingshuis Nijevelt. Deze bijeenkomst vindt plaats in collegezaal 2 van het Collegezalencomplex van de KUN, Mercatorpad 1 en begint om 19.30 uur.

Het college heeft in december 2000 het besluit genomen om voor het gebied op en rondom de voormalige kunstijsbaan een masterplan te ontwikkelen waarin zowel nieuwbouw voor Verzorgingshuis Nijevelt als een unilocatie voor het Regionaal Opleidingscentrum 'Nijmegen en Omstreken' zouden moeten passen. Het college heeft op 10 april besloten om het architectenbureau Soeters - Van Eldonk - Ponec opdracht te geven om dit masterplan voor het gebied te ontwikkelen. Het plan moet rond november 2001 gereed zijn. In de tussenliggende periode kan de buurt in een tweetal bijeenkomsten haar mening over de plannen geven.
Voorwaarden bij de ontwikkeling van het gebied zijn onder andere waarborgen voor een goede bereikbaarheid en parkeergelegenheid. Daarnaast wil het college dat Stichting De Waalboog (de eigenaar van Nijevelt) de rechten op het oude Nijevelt laat vallen omdat deze ruimte misschien nodig is om een goed masterplan te kunnen maken. De Waalboog is hiermee akkoord. Met het ROC is inmiddels overeenstemming over de eerste twee genoemde voorwaarden.

Parkeren en bereikbaarheid
Om de parkeergelegenheid in en de bereikbaarheid van het gebied na de komst van het ROC en het nieuwe woon/zorgcentrum goed te regelen is er aan bureau Goudappel Coffeng opdracht gegeven om een parkeeronderzoek te doen en een bereikbaarheidsvisie te ontwikkelen. Opdrachtgever voor het parkeeronderzoek zijn de gemeente en het ROC. De KUN (universiteit), het UMC (Radboud), het ROC en de gemeente zijn gezamenlijk opdrachtgever van een grootschalig bereikbaarheidsonderzoek. Niet alleen de komst van het ROC is onderwerp van het onderzoek; er zal ingegaan worden op de totale bereikbaarheid, nu en in de toekomst, van alle grote kennisinstellingen in het gebied.
Om de bereikbaarheid van Heyendaal te kunnen beoordelen, is het noodzakelijk dat het verkeersmodel voor Nijmegen uit 1994 geactualiseerd wordt. Het college wil deze gelegenheid aangrijpen om het model voor de hele stad te actualiseren. Dit is ook van belang voor andere grotere projecten. Het model is in september gereed.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie