Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad

Datum nieuwsfeit: 25-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-04-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.50 uur
Fietser onder vrachtwagen

UTRECHT Een 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Harmelen reed dinsdagmiddag omstreeks kwart over één vanaf de Nobelstraat in de richting van de Lucasbrug. Eenmaal over de brug wilde de bestuurder rechtsaf de Maliesingel oprijden.

Tijdens deze actie zag de man een 23-jarige fietsster uit Utrecht over het hoofd. De vrouw wilde rechtdoor de Nachtegaalstraat in rijden. Een aanrijding was het gevolg waarbij de vrouw onder de vrachtwagen vast kwam te zitten.

Ter plaatse hebben de hulpdiensten de vrouw bevrijd uit haar benarde positie. Het slachtoffer werd met ernstig letsel aan haar onderlichaam overgebracht naar het UMC in Utrecht. Het is op dit moment niet bekend wat haar toestand is. De 27-jarige vrachtwagenchauffeur raakte bij de aanrijding niet gewond.

Snelkraak

VLEUTEN In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg de politie een inbraakmelding bij een postkantoor aan de Albert Schweitzerlaan. Omstreeks half vier trof de politie op een grasveldje naast het kantoor een grote shovel met draaiende motor aan.

In de gevel van het kantoor was een groot gat ontstaan. Uit onderzoek werd duidelijk dat de pinautomaat met gebruikmaking van de shovel uit de muur was geschept. De kluis die zich achter de pinautomaat bevond was verdwenen.

De shovel werd vermoedelijk gestolen van een bouwterrein in de buurt. De politie heeft direct een onderzoek in de buurt ingesteld maar kon de verdachte(n) niet meer achterhalen. Onderzoek moet uitwijzen hoe groot de buit is geweest.

Woninginbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Een getuige belde dinsdagmorgen naar de politie en meldde dat zij een onbekende man in het huis van haar kennissen aan de Oudegracht had gezien.

Omstreeks tien uur was de politie ter plaatse en konden agenten na wat klim en klauterwerk aan de achterzijde van de woning komen. Hier troffen zij een open deur aan. Eenmaal binnen werd al snel een 34-jarige man uit Utrecht aangehouden. Tijdens de fouillering kwam geld en een groot aantal gestolen sieraden uit de zakken van de verdachte. De man werd voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Autodief aangehouden

UTRECHT Een 32-jarige getuige uit Utrecht zag dinsdagmiddag omstreeks kwart over twaalf dat een onbekende man een auto aan het stelen was. De getuige belde naar de meldkamer en gaf door waar de verdachte naar toe reed.

Nog voor dat de politie ter plaatse was zag de getuige dat de verdachte zich klem reed er vervolgens lopend vandoor ging. De 32-jarige Utrechter zette de achtervolging in en gaf telkens de meldkamer door waar de verdachte zich bevond.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie