Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV Metaal: banenverlies verhuisplannen Eaton Automotive

Datum nieuwsfeit: 25-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaal en elektro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

25-04-2001

Banenverlies dreigt door verhuisplannen Eaton Automotive

CNV Metaal en elektro zet vraagtekens bij de voorgenomen verhuizing van de zogenoemde handproductie-afdeling van het Montfoortse bedrijf Eaton Automotive (voorheen IKU). De Amerikaanse eigenaar wil dit deel van het 350 werknemers tellende bedrijf overbrengen naar Ierland. Hierdoor komen tenminste 40 banen op de tocht te staan en op termijn mogelijk zelfs 100.

Volgens vakgroepbestuurder Dolf Polders lijken de verhuisplannen van Eaton Automotive vooral ingegeven door economische motieven. "Vooralsnog heb ik geen andere aanleiding kunnen ontdekken. En dit is, wat onze bond betreft, zonder meer te mager om tientallen mensen de ww in te sturen."
Polders komt tot die stelling omdat de bond weinig waarde hecht aan de verdediging van de bedrijfsdirectie dat de mensen van de handproductie eenvoudig over zouden zijn te plaatsen naar het eveneens in Montfoort gevestigde bedrijfsonderdeel Atoma. Daar zouden deze mensen dan de werkplek in moeten nemen van uitzendkrachten die hier nu nog werken. "Uit ons onderzoek is gebleken dat er de afgelopen jaren voor Atoma geen nieuwe opdrachten zijn binnen gesleept. Daarom vinden wij de garantie die de directie ons geeft, als zou de werkgelegenheid hier tot 2005 zijn gegarandeerd, veel te dun."
De bond maakt zich temeer zorgen om het wegvallen van de werkgelegenheid omdat veel werk van de handproductie momenteel is uitbesteed aan de sociale werkplaats in Woerden. Ook daar treedt een gevoelige aderlating op als de handproductie wordt verplaatst naar overzee.
Polders: "In totaal vervallen ongeveer honderd arbeidsplaatsen, 40 vaste en nog eens 60 uitzendkrachten. Al met al een flinke veer die de regio in economische zin moeten laten. Wij willen dan ook gemeente en provincie oproepen om zich in te spannen om deze werkgelegenheid voor Montfoort en omgeving te behouden."

Nadere inlichtingen:

Dolf Polders (vakgroepbestuurder)
023-5626667
Wouter de Jong (persvoorlichter)
030-6348243

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie