Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VandenEnde Foundation maakt plannen bekend

Datum nieuwsfeit: 25-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

VANDENENDE FOUNDATION

VandenEnde Foundation maakt plannen bekend

Amsterdam, 25 april 2001

Kansen geven. Met deze kernachtige doelstelling treedt de VandenEnde Foundation vandaag in de openbaarheid. De verkoop van het televisie-productiebedrijf Endemol in het jaar 2000, maakte het voor Joop en Janine van den Ende mogelijk de langgekoesterde wens te realiseren om talentvolle jonge en gevestigde kunstenaars ontplooiingskansen te geven door hen financieel te ondersteunen. Met dat doel werd op 18 januari 2001 de VandenEnde Foundation opgericht die nu, na een periode van voorbereidingen, operationeel is.

De VandenEnde Foundation wil onderscheidend zijn door zich vooral te richten op bijzondere projecten op het terrein van de podiumkunsten en de audiovisuele media, die niet in aanmerking komen voor volledige subsidiëring door publieke fondsen.
De Foundation zal zelf initiatieven ontwikkelen voor projecten en activiteiten die in de lijn van zijn doelstelling liggen, maar staat ook open voor aanvragen. Daarbij zal het accent gelegd worden op originaliteit, marketing en een breed publieksbereik.

Het budget van de VandenEnde Foundation 20 miljoen gulden op jaarbasis.

Het bestuur van de VandenEnde Foundation bestaat uit het echtpaar Joop en Janine van den Ende, mr. Hans van Veggel vice-voorzitter, Peter Prein secretaris-penningmeester, drs. Frank Klijberg, Eddy Habbema en mr. Hans Marseille.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie