Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cameras toezicht uitgaanscentrum Breda in gebruik genomen

Datum nieuwsfeit: 25-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

25-04-2001

Cameras uitgaanscentrum Breda in gebruik genomen

Burgemeester Rutten heeft vandaag de cameras in het uitgaanscentrum van Breda officieel in gebruik genomen. Het cameratoezicht in de binnenstad is bedoeld om de veiligheid in het uitgaanscentrum te vergroten. In totaal zijn er 20 cameras geplaatst in het noordelijk deel van de Haven, de Vismarktstraat, de Visserstraat, de Havermarkt, de Reigerstraat, de Grote Markt en een deel van de Torenstraat.

Er is gekozen voor een combinatie van vaste en beweegbare cameras met inzoommogelijkheid. De cameras worden bediend vanuit het bureau Centrum van de politie aan het Chasséveld, waar de beelden live worden uitgekeken tijdens de uitgaansavonden van donderdag tot en met zaterdag van 23.00 tot 05.00 uur en tijdens de weekmarkt. Indien noodzakelijk worden ook in de zondagnacht en tijdens grootschalige evenementen beelden uitgekeken. De andere dagen van de week worden de beelden opgenomen en alleen uitgekeken als er bijvoorbeeld aangifte is gedaan van een strafbaar feit. Deze gang van zaken is in overeenstemming met de richtlijnen van de Registratiekamer op het gebied van privacy.

Voor het live uitkijken van de beelden en het achteraf bekijken van de opnamen is een medewerker cameratoezicht aangesteld, die wordt aangestuurd door de politie.

Het plan is ontwikkeld in samenspraak met politie, justitie en de horeca. Daarbij is gebruik gemaakt van de positieve ervaringen die bij het station en in andere gemeenten met cameratoezicht zijn opgedaan.

Breda, 25 april 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie