Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hans Veldhuizen treedt af als President van Nedstat

Datum nieuwsfeit: 25-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Hans Veldhuizen treedt af als President van Nedstat

DIEMEN, 25-04-2001 - Hans Veldhuizen, mede-oprichter en President van Nedstat legt zijn functie op 1 mei neer. Hij wordt lid van de Raad van Commissarissen. "Nedstat bestaat deze maand vijf jaar, het gaat uitstekend met het bedrijf, dus het lijkt me een heel geschikt moment om een stapje terug te doen", aldus Veldhuizen.

Samen met Michiel Berger richtte Hans Veldhuizen Nedstat in het voorjaar van 1996 op. Op 2 juli van dat jaar werd Nedstat Basic geintroduceerd, later gevolgd door Nedstat Pro en Sitestat, nog steeds de drie belangrijkste producten van Nedstat. Het bedrijf, dat nu tachtig medewerkers in vijf landen telt, heeft een zeer voorspoedige groei doorgemaakt en geldt als een van de meest succesvolle Nederlandse internet-bedrijven.

"Het is altijd de bedoeling van Michiel en mij geweest om een solide onderneming op te bouwen, met een duidelijke focus op onze core-business en internationale aspiraties die passen bij internet. Met het oog daarop is in de afgelopen anderhalf jaar een voortreffelijk management-team samengesteld, dat onder leiding staat van CEO Michael Kinsbergen. Daardoor is Nedstat klaar voor de volgende vijf jaar", aldus Veldhuizen. "Te veel internet-bedrijven zijn er te laat of soms zelfs helemaal niet toe overgegaan om ervaren managers aan te trekken. Verstand van internet alleen is niet voldoende om een onderneming naar succes te leiden, zeker niet als je ook in het buitenland zaken wilt doen."

Hans Veldhuizen heeft naast zijn directeurschap bij Nedstat altijd meerdere functies gehad, zo is hij eigenaar van het communicatie-adviesbureau Intrefact PR/A in Alphen aan den Rijn en is hij ook actief als projectontwikkelaar onroerend goed voor de ICT-sector. Hij is onder meer initiatiefnemer van het kantorencomplex ICiTy in Amsterdam zuidoost. Daarnaast is hij via zijn investeringsbedrijf Indictis BV actief als investeerder in internet-startups.

"Ik heb het altijd leuk gevonden om jonge internet-ondernemers te helpen. In een aantal van de leukste en meest veelbelovende bedrijfjes heb ik ook geinvesteerd. Daar hoop ik nu dus iets meer tijd aan te kunnen besteden", zegt hij. Een beperkt aantal dagen per maand zal hij optreden als adviseur van bedrijven uit de 'oude economie' die de stap naar internet willen maken. "En natuurlijk blijf ik nauw betrokken bij Nedstat, zij het niet meer in operationele zin."

Over Nedstat:

Nedstat's software en diensten stellen bedrijven, organisaties en individuen in staat de effectiviteit van de websitecommunicatie en e-business te optimaliseren. Nedstat is in 1996 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot de marktleider binnen de Benelux. De onderneming heeft zich tot doel gesteld marktleider te worden op het gebied van online en real-time meting en analyse van informatie omtrent bezoekers, klanten en transacties op websites. Nedstat telt tachtig medewerkers in Nederland, Belgie, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie