Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

B&W besluiten gemeente Soest - week 17

Datum nieuwsfeit: 25-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Soest
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Soest

B&W besluiten week 17

Openbare telefooncellen
Het gebruik van het aantal openbare telefooncellen is de laatste tijd sterk afgenomen. In de gemeente Soest wil KPN Telecom daarom vier telefooncellen verwijderen. Het gaat om de telefooncellen aan de Birkstraat, Dalweg, Van Weedestraat/Korte Brinkweg en Varenstraat/Veenbessenstraat.

Uitbreiding en verbouwing van Ludgerusschool
De gemeente Soest heeft een bouwvergunning verleend aan de Stichting Katholiek Onderwijs Soest-Soesterberg voor de uitbreiding en verbouwing van de Ludgerusschool aan de Vosseveldlaan 24a te Soest. De gewenste uitbreidingen vallen binnen de voorschriften van het bestemmingsplan.

Herplant bomen bij Golfclub Soestduinen
Golfclub Soestduinen moet voor de 21 bomen die zonder vergunning zijn gekapt, nieuwe bomen planten. De bomen moet worden herplant op de plek van de gekapte bomen, zodat er geen open plek in het bos ontstaat.

Kantoor, schoonheids-, slank- en gezondheidscentrum in pand aan Kerkstraat 28
De gemeente werkt mee aan de vestiging van een kantoor, schoonheids-, slank- en gezondheidscentrum en een woonhuis in het pand aan de Kerkstraat 28 te Soest. De activiteiten zijn een passende bestemming. De gemeente stelt wel eisen aan het aantal parkeerplaatsen op eigen terrein. Dat aantal is afhankelijk van het aantal arbeidsplaatsen en het aantal vierkante meter bedrijfsvloeroppervlak.

Strijdig gebruik gronden Zuidelijke Eng
Gronden op de Zuidelijke Eng mogen alleen voor akkerbouw worden gebruikt. Dat heeft de rechtbank gesteld naar aanleiding van een geschil met een eigenaar van een perceel die zijn stuk grond als weiland voor zijn dieren gebruikte. Op korte termijn vindt een inventarisatie plaats van situaties die in strijd zijn met het bestemmingsplan. De eigenaren en/of gebruikers ontvangen vervolgens nader bericht over de wijze waarop aan de illegale situatie een eind moet worden gemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie