Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Propria Cures ontvangt financiële steun voor reorganisatie

Datum nieuwsfeit: 25-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Bedrijfsfonds voor de Pers

Propria Cures ontvangt financiële steun
25-apr-01
Het Bedrijfsfonds voor de Pers heeft besloten een uitkering van maximaal 39.000,- onder voorwaarden beschikbaar te stellen aan de Stichting Propria Cures voor een eenmalige reorganisatie van het gelijknamige blad.
Propria Cures is ontstaan vanuit de Amsterdamse studentenwereld en bestaat inmiddels 110 jaar. In de inhoud van het blad wordt de nadruk gelegd op korte, columnachtige stukken waarin actuele zaken worden besproken. Het blad heeft een jonge redactie en richt zich op een jong publiek. Het blad heeft ongeveer 1.150 abonnees, waarvan tweederde niet-student. De laatste jaren is Propria Cures in een verliesgevende situatie terecht gekomen. Om in deze situatie verandering te brengen heeft Propria Cures een aantal maatregelen genomen er is onder andere een Melkertbaan voor niet-redactionele werkzaamheden gecreëerd - en vraagt zij het Bedrijfsfonds in het kader van een reorganisatie een aantal aanvullende maatregelen te financieren, waaronder het inrichten van 20 distributiepunten voor de losse verkoop in de universitaire en hbo-omgeving in en buiten Amsterdam, het opwaarderen van de internetsite en promotionele activiteiten. Het besluit de aanvraag toe te wijzen is gebaseerd op de overweging dat de verantwoordelijke uitgever een project heeft ingediend dat uitzicht biedt op een rendabele exploitatie binnen een redelijke periode. De aanvraag voldoet daarmee aan de vereisten van artikel 130 van de mediawet. Verder is geconstateerd dat het blad ook voldoet aan de in artikel 129, lid 2 van de Mediawet genoemde algemene voorwaarden voor steunverlening.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie