Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maatregelen opwellend water in Souterrain Den Haag

Datum nieuwsfeit: 25-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

2001-04-25: Maatregelen Souterrain

Op donderdagochtend 19 april jl. heeft Tram Kom, de aannemer, opwellend water geconstateerd op 7 meter diepte in het Souterrain onder de Grote Marktstraat. De wel bevindt zich ter hoogte van de Hema, vlak naast het tijdelijke scherm tussen het tunneldeel Grote Marktstraat en Station Spui.

Tram Kom heeft donderdag direct maatregelen getroffen om het opwellende water op te vangen en af te voeren. De hoeveelheid water bedroeg aanvankelijk 15 tot 20 kubieke meter per uur en is thans verminderd tot ca. 10 kubieke meter per uur. Het opwellende water voert geen zand mee naar boven en er vinden geen ontgrondingen plaats. In de directe omgeving zijn geen zettingen of verlagingen van de grondwaterstand geconstateerd. Door de getroffen maatregelen is de toestand gestabiliseerd en zijn er volgens Tram Kom geen risico's voor de omgeving of de constructie.

De oorzaak van de onverwachte welvorming wordt door Tram Kom onderzocht. De aannemer vermoedt dat de aansluiting van de groutboog op het tijdelijke stalen damwandscherm tussen de beide tunneldelen op een diepte van 13 tot 15 meter is gaan lekken.

Injecteren van bovenaf bleek niet mogelijk. De aannemer heeft inmiddels voorbereidingen getroffen om de wel zo spoedig mogelijk door middel van injecties onder de groutboog te dichten. Donderdag wordt een start gemaakt met de uitvoering hiervan. Dit kan waarschijnlijk volledig binnen de tunnel plaatsvinden en zal, naar schatting van Tram Kom, enkele dagen duren.

25 april 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie