Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overzicht publicaties tijdens CNV week van de WAO

Datum nieuwsfeit: 25-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

CNV WAO-archief

Van 14 tot en met 22 februari 2001 hield het CNV de Week van de WAO. Op deze pagina vindt u een overzicht van de publicaties die deze week het licht zagen, toespraken van bestuurders en links naar andere interessante publicaties van het CNV over de WAO.

De discussie over de ' WAO nieuwe stijl' ging goed van start in september 2000, toen het CNV een eigen plan voor herziening van de WAO presenteerde. Kern van het plan: zieke werknemers zonder kans op herstel komen in de WAO nieuwe stijl. Alle anderen worden behandeld als mensen die op zoek zijn naar een baan. Bij de presentatie van het WAO-plan werd meteen een onderzoek aangekondigd onder langdurig zieke werknemers naar de relatie tussen reïntegratie-activiteiten en het moment van WAO-beoordeling. Op 14 februari 2001 werd dit Onderzoeksrapport gepubliceerd. Belangrijkste conclusie: de keuring voor de WAO komt vaak te vroeg. Mensen blijven gericht op werkhervatting, ook al zijn ze al een aantal maanden ziek. Tijdens het cogres van 14 februari hield CNV-vicevoorzitter Josine Westerbeek- Huitink een toespraak, waarin zij een aantal beleidsaanbevelingen presenteerde. Verder zagen de congresdeelnemers een vier minuten durend filmpje (te bekijken via modem of kabel/adsl) over het gevecht van Inger Bierman (31) tegen RSI en vooral tegen de WAO. Tijdens dit congres werd de speciale meldlijn ook officieel geopend, waar WAO'ers tot 20 februari naar toe konden bellen om hun ervaringen over de WAO-keuring te delen met het CNV. Naar aanleiding van de ruim 870 reacties (lees hierover het persbericht ) verscheen een tweede rapport: Resultaten meldlijn (dit is een PDF-bestand, te lezen met Adobe Acrobat Reader).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie