Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Manifestatie over de veiligheid van voedsel en milieu

Datum nieuwsfeit: 26-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Naaldwijk, 24 april 2001

Iedereen welkom 26 april op manifestatie:

"Voedsel- & Milieuveiligheid"

Delft - Komende donderdag, 26 april, houdt MBO Voeding & Milieu van het Holland College een grote manifestatie over "de veiligheid van voedsel en milieu". 80 Leerlingen uit heel Zuid-Holland zijn sinds 9 april bezig geweest met diverse deelprojecten rond dit thema. De jongeren vanaf 16 jaar presenteren met trots hun resultaten tijdens de manifestatie. Vanaf twee uur tot 's-avonds negen uur zijn alle geïnteresseerden welkom in het gebouw aan de Brasserskade 1 in Delft. Naast het bezoek aan de manifestatie, leiden de leerlingen de aanwezigen rond in de school en is er informatie te krijgen over de diverse opleidingen en de toekomstige beroepen.

Aanwezigen bedrijven
Uit de voedings- en milieusector zijn een 10-tal bedrijven in het atrium van het gebouw aanwezig. Dit zijn de bedrijven: McDonalds; DCMR (milieudienst); Campina Melkunie; Verstegen Specerijen; Cateringbedrijf van Hecke; Vleeswarenbedrijf Zandvliet; Fugro (milieu-adviesbureau) en Van der Helm milieu-adviseurs. En de organisaties:
Hogeschool Delft; Mondriaan Laboratoriumtechniek en Greenpeace. De bedrijven en organisaties verzorgen presentaties rond het thema "voedsel- en milieuveiligheid" en geven informatie over de beroepen.

Waarom deze manifestatie
Aanleiding voor de manifestatie is de huidige crisis rondom MKZ. Het vertrouwen in de veiligheid van ons voedsel en milieu neemt sterk af. In verschillende deelprojecten onderzochten 80 leerlingen of dit beeld terecht is of dat het allemaal wel mee valt en nog belangrijker, wat er kan veranderen! Terecht maken mensen zich namelijk bang of ons voedsel en ons milieu wel veilig genoeg is. Tijdens de presentaties van de deelprojecten zal duidelijk worden wat er allemaal bij komt kijken en welke inspanningen er verricht moeten worden om die veiligheid en het veilige gevoel terug te krijgen.

Deelprojecten
Vanuit voeding zijn er deelprojecten over: kennismaken met microbiologie (hygiëne); voedselveiligheid in en rond het huis met als voorbeeld "de barbecue"; de veiligheid van en het wel of niet ingeburgerd zijn van genetisch aangepast voedsel; demonstratie over veilig thuis voedsel bereiden; voorlichtingsfilm; gebruik van voedingssupplementen met een E-nummer; verschil in bereiding thuis en in een restaurant; voedselveiligheid van belegde broodjes. Vanuit milieu zijn er deelprojecten over: natuurbescherming van de Waddenzee; metingen aan bodem, water en lucht om milieu risico's in beeld te brengen. Tijdens de presentaties laten de leerlingen de bezoekers vooral het een en ander zelf ervaren en kunnen de aanwezigen producten proeven.


Plaats en tijd
De manifestatie "Voedsel- en Milieuveiligheid" wordt gehouden op 26 april van 14.00 tot 21.00 op de locatie van de opleiding aan de Brasserskade 1 in Delft (Ingang Pauwhof, Rijswijk). Naast zien, horen en doen is er veel te proeven, te drinken en te luisteren (muziek) zijn. Leerlingen en personeel van MBO Voeding & Milieu staan de gehele manifestatie klaar om bezoekers te begeleiden en te informeren en kennis te laten maken met de projecten, de bedrijven en de opleiding. Iedereen die geïnteresseerd is, wordt van harte uitgenodigd om de manifestatie te komen bezoeken.

Naschrift voor de redactie/

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie