Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Honderden miljoenen ict-guldens verspild door kennisgebrek

Datum nieuwsfeit: 26-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
"HONDERDEN MILJOENEN ICT-GULDENS VERSPILD DOOR KENNISGEBREK"

DEN HAAG, 26 april 2001 - Het Nederlandse bedrijfsleven en de overheid geven honderden miljoenen guldens te veel uit aan nieuwe ICT en internet-toepassingen. Volgens internet-adviseur Fred Akkerma is de techniek van het nieuwe medium dermate gecompliceerd dat het maken van fouten aan de orde van de dag is. "Weet u wat XML betekent?"

"Zo niet, dan kan een internetbedrijf u met deze kreet heel wat producten en diensten verkopen, die weliswaar mooi en hoogwaardig zijn, maar waar geen klant op zit te wachten." Akkerma's bedrijf Akkerma.com is samen met Web-Developer.nl een eendaagse training Internettechniek voor niet-ICT'ers gestart. De training is bedoeld om met name mensen die werkzaam zijn in het 'oude' bedrijfsleven snel te leren om ICT-specialisten aan te sturen. Meer hierover is te vinden op www.e-technologie.nl

Volgens Akkerma is de ICT-techniek veel ondernemers boven het hoofd gegroeid. "Als manager hoef je niet alles van ICT te weten om effectief te zijn, maar er niks van weten is de andere uiterste. Veel ICT-problemen worden niet zomaar opgelost, maar duren weken, soms maanden. Dat komt met name omdat het zittende management geen verstand heeft van nieuwe technieken," aldus Akkerma. Ook webmasters, marketeers, productmanagers, accountmanagers, personeelsadviseurs en consultants weten volgens Akkerma niet altijd welke mogelijkheden er zijn. Het was voor hem en co-producent Jeroen Oostendorp reden om de kersverse sneltraining 'Internettechniek voor niet-ICT'ers' op te zetten. De opleiding beloofd dat cursisten binnen 1 dag een volwaardig gesprekspartner van ICT-specialisten zijn.


-----

Noot voor de redactie -

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie