Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Afscheid prof. ir. Eric Jan Tuininga VU Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 26-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Vrije Universiteit Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Vrije Universiteit Amsterdam

Informatie voor de pers. Vrije Universiteit Amsterdam. 19/04/2001Afscheid prof. ir. Eric Jan Tuininga
Wetenschap en technologie in de arena

Prof. ir. Eric Jan Tuininga, hoogleraar Maatschappelijke aspecten der wiskunde en natuurwetenschappen aan de Faculteit der Exacte wetenschappen, neemt op donderdag 26 april afscheid van de Vrije Universiteit. Ter ere van hem vindt een forum plaats: Wetenschap en samenleving tussen reflectie en engagement.

De forumleden zijn:


- prof. dr. Arie Rip, hoogleraar Maatschappijwetenschappen aan de universiteit Twente;


- prof. dr. ir. Ruud Smits, hoogleraar Innovatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht;


- dr. John Grin, werkzaam op de Faculteit der Maatschappij- en gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam;


- dr. José van Eijndhoven, directeur van het Rathenau Instituut, Per 1 juli 2001 voorzitter van het College van Bestuur aan de Erasmus Universiteit Rotterdam;


- prof. dr. Jacqueline Cramer, hoogleraar Milieumanagement aan de Erasmus Universiteit Rotterdam;


- dr. Jacob Bouma van de Vereniging Nederlandse chemische Industrie.
Onder leiding van voorzitter Jan Paul van Soest reageren de forumleden op twee stellingen die betrekking hebben op het krachtenveld tussen wetenschap en samenleving. Na een debat tussen de forumleden en de andere aanwezigen, houdt Tuininga zijn afscheidscollege, getiteld Wetenschap en technologie in de arena. Hierin blikt hij terug op zijn actieve deelname aan het debat over de rol van wetenschap en technologie in onze samenleving.

Tuininga, in 1983 tot hoogleraar benoemd aan de Faculteit der Exacte Wetenschappen, wil altijd het debat stimuleren over vraagstukken van wetenschap en samenleving. Hij zoekt daarbij naar mogelijkheden om de verschillende partijen hun mening te laten aanscherpen zonder het respect voor de tegenpartij te verliezen. Zijn behoefte om het debat aan te jagen komt onder meer voort uit de overtuiging dat wetenschappers zich moeten engageren met maatschappelijke standpunten.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie