Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dutch Trackday Club biedt rijplezier op Circuit Zandvoort

Datum nieuwsfeit: 26-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Circuit Park Zandvoort

Persberichten

25 April 2001
"Dutch Trackday Club" biedt rijplezier met de eigen auto op Circuit Park Zandvoort

De opeenvolgende introducties van steeds snellere sportwagens en sedans en de groeiende belangstelling voor bijzondere klassiekers, doet de vraag rijzen waar men in ons land nog probleemloos van dat fraaie bezit kan genieten. Er zijn immers steeds meer beperkingen door de drukte op de wegen, de verkeersdrempels en rotondes en de intensieve snelheidscontroles.

Om te voorkomen dat eigenaren van deze auto's straks alleen nog maar in hun garages kunnen mijmeren over vervlogen tijden, introduceert de Dutch Trackday Club dit jaar voor het eerst op 11 en 12 augustus en 28 november een fantastisch alternatief in de vorm van zgn. trackdays. Een nieuwe vorm van 'vrij rijden' op Circuit Park Zandvoort, waar liefhebbers hun auto's veiliger dan op de openbare weg en zonder de wet te overtreden, de ruimte kunnen geven. Bij voldoende belangstelling zullen volgend jaar meer dagen worden georganiseerd.

Geen wedstrijdelement
Op trackdays wordt in onderling op elkaar afgestemde groepen beurtelings op het circuit gereden, overigens zonder enige vorm van wedstrijdelement. Het genieten van de auto op een niveau waarvoor deze ooit bedoeld en gebouwd is, in een plezierige, ongedwongen sfeer en temidden van gelijkgestemde liefhebbers, maakt deelname aan deze dagen extra aantrekkelijk.

Veiligheid en rijtraining
Trackdays staan alleen open voor leden van de Dutch Trackday Club. Lidmaatschap en inschrijving vooraf met omschrijving van de auto zijn verplicht. De club verzorgt de administratie en de volledige organisatie van de dagen. Veiligheid staat voorop, vandaar dat er verplichte rijders briefings worden gehouden en baanposten en hulpdiensten paraat staan. Auto's worden vooraf ingedeeld in klassen en er zijn strikte regels voor het inhalen. De club biedt ook de mogelijkheid om tegen betaling speciale circuittrainingen te volgen.

Deelname en eisen aan auto's
Er zijn drie klassen: Modern: sportwagens/snelle sedans, Klassiek: sportwagens/bijzondere sedans en Sport: ex race- en rally-wagens. Formulewagens zijn niet toegestaan. Er kunnen maximaal 100 auto's per dag meedoen, welke moeten beschikken over een deugdelijk uitlaatsysteem en in een goede technische staat moeten verkeren. Gebruik van racebanden is toegestaan. Een kuipstoel met 4-puntsgordel wordt geadviseerd, evenals een (niet verplichte) rolkooi. Een helm is verplicht en het dragen van een brandvrije race overall met bijpassende schoenen en handschoenen wordt aanbevolen.

De kosten
De kosten voor het lidmaatschap bedragen fl. 300,- voor een heel jaar (dit jaar fl. 150,-) en voor het rijden zelf fl. 475,- voor de gehele dag. Deze bedragen gelden inclusief BTW.

Nadere informatie en aanmelden
Voor geïnteresseerden ligt een informatiepakket met inschrijfformulier klaar. Aanmelden bij de Dutch Trackday Club, p/a Circuit Park Zandvoort, Postbus 132, 2040 AC Zandvoort, t.a.v. Pim Kisjes. Tel.: 023-5740713, fax: 023-5740781, e-mail: (p.kisjes@cpz.nl)

Voor meer informatie kunt u kontakt opnemen met:

Dirk Buwalda
media@circuit-zandvoort.nl

Tel. 023 - 5 740 760
Fax. 023 - 5 740 761


© Copyright 2001, Circuit Park Zandvoort

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie